Campus Universitari de la Mediterrània

Art i enginyeria: el boom de la programació creativa

Art i enginyeria. Eix

Art i enginyeria. Eix

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Saps que hi ha un tipus d'art en el qual l'ordinador substitueix el llapis i els pinzells? I que es pot utilitzar l’ordinador amb finalitats creatives? Fins i tot per a la dansa es poden fer servir sensors avui en dia! I és que la programació creativa interessa tan a enginyers com a artistes.

Des de fa poc temps el món de la programació ha sofert un boom artístic, no només programen els enginyers de software, sinó que ara també tenim llenguatges de programació pensats per qui no és enginyer i té ganes programar i crear art digital. Es poden fer, per exemple, animacions d’art generatiu, petites aplicacions, aplicacions interactives, projectes connectats amb arduino interactius, etc.

Tot això gràcies a Processing, un llenguatge i un entorn de programació lliure per a la programació d’imatges, animacions i interaccions. A més, està específicament dissenyat per facilitar l’aprenentatge de la programació a persones amb poca o cap formació tecnològica. A causa de la seva senzillesa, estudiants, artistes, dissenyadors i investigadors fan servir Processing per aprendre, prototipar i produir programes interactius.

En aquest context, des del Campus Universitari de la Mediterrània us proposem el curs “Creative Coding amb Processing, per Fèlix Vinyals”, el qual tindrà lloc els dies 8, 10, 13 i 15 de març, de 16.30 a 20.30 h a l’UPC de Vilanova i la Geltrú.

Els alumnes faran un petit projecte que els servirà per adquirir una primera base de programació creativa. Es posarà èmfasi en el treball pràctic guiat, que permeti aprendre els conceptes i tècniques de manera gradual. Us podeu inscriure al curs a través del web del CUM.

Fèlix Vinyals

Fèlix Vinyals va néixer a Barcelona el 1986. És enginyer electrònic (UPC), enginyer biomèdic (UB) i professor d’art digital. Forma part de l’Associació d’Artistes Visuals de Catalunya (AAVC) i del col·lectiu d’artistes Oxygen, del Kinetica-Museum del Regne Unit. Treballa en una branca de l’art digital que ell anomena “art biotrònic”, que com a resultat presenta unes instal·lacions interactives que barregen les constants vitals del cos humà amb l’electrònica, on es vol explorar la vinculació entre societat, tecnologia i cos humà.

És el director i docent del postgrau “Arduino: via lliure a la teva creativitat tecnològica” de la UPC. Imparteix seminaris i tallers sobre art digital, interacció amb l’entorn, hacking musical i altres temes relacionats amb universitats i centres de Barcelona i puntualment amb universitats britàniques.

Ha exposat les seves obres en diversos festivals, com el DrapArt del CCCB; L’Estrany: Festival de Música Electrònica Insòlita; el centre de producció i recerca d’arts visuals Hangar.org de Barcelona; el Fields Art Festival de l’Empordà; i la mostra d’art StripArt de Barcelona, entre d’altres. La seva obra ha aparegut en mitjans de comunicació com el programa Siglo XXI de Radio3 (RNE). Ha estat ponent en el First International Workshop on Brain-Computer Music Interfacing,a la Plymouth University (UK), i al Transmission Symposium: Strategies for Brainwave Interpretation in the Arts, de la Bournemouth University (UK).

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!




SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local