Ple municipal

Proposem que l'Ajuntament instal·li punts de recàrrega per vehicles elèctrics

Guanyem Cubelles 09-03-2017 16:31 Lectures 770

En el passat ple municipal va quedar una vegada més demostrat el compromís de la nostra vila amb les energies netes amb l'aprovació per unanimitat de la moció per a que l'Ajuntament de Cubelles contracti energia elèctrica 100% renovable.

Ara s'ha de donar un pas més per a facilitar la Transició Energètica a la nostra vila, i obrir portes al futur. L'evolució de la tecnologia per a la Mobilitat Elèctrica ha fet un salt qualitatiu molt important els últims 10 anys que s'ha demostrat amb un augment significatiu de l'autonomia dels vehicles. La millora de les prestacions de les bateries de liti per a ordinadors portàtils i aparells de telefonia mòbil ha contribuït en aquest sentit, obtenint bateries amb una capacitat i una eficiència energètica cada cop més grans.

Actualment els Vehicles Elèctrics (VE) estan cridats a substituir progressivament la tecnologia dominant basada en la crema d'hidrocarburs d'origen fòssil.

En aquest sentit, proposem que el nostre municipi disposi de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, ja que a dia d'avui no comptem amb cap punt de recàrrega a Cubelles; i la tendència és a que el nombre d'aquest tipus de vehicles no contaminats augmenti de forma exponencial en els propers anys.

L'Institut Català d'Energia a publicat una convocatòria per atorgar subvencions per l'instal·lació de punts de recàrrega en el marc del Pla d'Acció per al desplegament d'infraestructures de recàrrega per als vehicles elèctrics a Catalunya (PIRVEC 2016-2019). Aquest Pla subvenciona fins al 100% de la instal·lació, inclòs el projecte i l'obra civil.

A Guanyem pensem que aquesta convocatòria és una oportunitat única que l'Ajuntament de Cubelles no pot rebutjar. La nostra vila es pot beneficiar de la instal·lació d´una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics a cost cero, i això ho em d'aprofitar. D'aquesta manera qualsevol ciutadà o ciutadana sigui de Cubelles o no, podrà gaudir d´aquest servei sense tenir que desplaçarse a altres pobles.

El futur truca a la nostra porta, em d'estar preparats, s'està produint un canvi de model energètic a Europa i hem d'aprofitar l'oportunitat per ser capdavanters en aquest àmbit. Per aquests motius hem registrat una moció per a que l'Ajuntament de Cubelles sol·liciti les subvencions i ajuts necessaris per instal·lar punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Departament de Salut està preparant una nova llei d'addiccions amb limitacions més àmplies contra el tabac davant un repunt del consum després d'uns anys de descens

Salut vol prohibir fumar a totes les terrasses. Què et sembla la mesura?

Molt bé
Malament