Peatges

Malestar amb el Consell Comarcal del Baix Penedès

En relació a la trobada que la Presidenta del Consell Comarcal del Baix Penedès, Sra. Eva Serramià, va mantenir aquesta setmama amb diversos col·lectius per tractar temes de mobilitat, volem aclarir a l’opinió pública que en cap moment vam ser convidats ni informats d’aquesta reunió, contravenint unes manifestacions públiques de la mateixa Presidenta del CC del Baix Penedès a l’agència  de notícies ACN el passat 19 de febre on s’informava que  contava amb nosaltres per tractar el tema.

Des de No Vull Pagar C32 volem deixar constància del nostre malestar i el cansament que ens provoca els constants menyspreus que rebem per part del govern del Consell Comarcal del Baix Penedès i d’altres càrrecs electes del territori.

El problema de la mobilitat a la nostra comarca mereix una gestió conjunta del tema, i no pas les accions partidistes que duren des de ja fa massa  temps,per part d’ alguns dels agents involucrats.

Les accions que hem dut a terme fins al moment han intentat ser silenciades sovint per part del Consell Comarcal, utilitzant els nostres resultats de forma partidista, arribant fins al punt d’ amagar que l’ estudi d’ impacte socioeconòmic de la gratuïtat del tram Sitges-El Vendrell estava inclòs en els pressupostos de la Generalitat de Catalunya del 2015 i prorrogats al 2016, intentant treure un rèdit polític encarregant aquest mateix estudi a la Diputació, quan era un clar incompliment del Govern de la Generalitat d’ Artur Mas.

No entenem com el Consell Comarcal del Baix Penedès pretén liderar  cap moviment referent a aquesta problemàtica si no escolta i resta obert a la col·laboració del grup ciutadà que ha portat la feina endavant fins ara, amb:

1- Aprovació del citat estudi d’ impacte socioeconòmic.

2- Canvis d’ alguns protocols d’actuació fruit d’una col·laboració llarga amb el Síndic de Greuges.

3- Manté reunions amb la Conselleria de Territori i Sostenibilitat defensant com a model de gestió de les vies ràpides  la vinyeta, des de fa anys.

4- Manté reunions amb el Servei Català de Trànsit i el cos dels Mossos d’Esquadra.

El partidisme demostrat en la gestió del problema per part de les autoritats locals, queda palès també en la manca d’interès per mantenir cap trobada amb la diputada comarcal Teresa Vallverdú, responsable dels tràmits efectuats al Parlament de Catalunya.

Aquest afany partidista i personalista demostrat fins ara, ha portat a constants canvis de criteri a l’hora d’enfocar la problemàtica associada a la C31 i C32 per una banda i la N340 i l’ AP7 per una altre; les solucions màgiques aportades per part dels càrrecs electes del territori a cop de titular de premsa han sigut variades, sovint contradictòries i fins i tot  errònies : rebaixes de preu únicament per residents, prohibició de pas de camions, construcció de rotondes, descatalogació de la C31, gratuïtat total.... un reguitzell de propostes que anaven sorgint i canviant amb el pas del temps, però que mai es referien al model, que ara, també adopten alguns després d’escoltar al Conseller Josep Rull, curiosament el que sempre hem defensat nosaltres:  la vinyeta.

Des de No vull Pagar C32 defensarem sempre la feina seriosa, feta amb rigor, sovint allunyada de l’impacte mediàtic fins arribar a la finalització del projecte, ens agraden els fets i no només les paraules o assolir una fotografia, creiem en el treball conjunt i pel territori sense buscar cap altre rèdit polític, no pretenem guanyar eleccions només volem millorar el nostre dia a dia.

Seguirem treballant amb els mateixos objectius i la mateixa filosofia i dinàmica de treball, oberts a tothom, amb transparència i sense opacitat, intentant fer feina efectiva i productiva.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!