Experiències de compra

7 de cada 10 espanyols prefereixen comprar en botigues físiques

7 de cada 10 espanyols prefereixen comprar en botigues físiques. AMIC

7 de cada 10 espanyols prefereixen comprar en botigues físiques. AMIC

Segons les dades del "Estudi sobre l'experiència de compra dels espanyols", realitzat per Tyco Retail Solutions, empresa líder mundial en solucions de seguretat i rendiment per al retail, 7 de cada 10 espanyols prefereix comprar en botigues físiques abans que fer-ho en comerços online. Els productes d'alimentació (87%), el calçat (70%) i la roba (67%) són els productes més populars per comprar a la botiga. En canvi, l'electrònica (33%) i els regals (29%), són els productes que més es solen comprar en línia.

L'estudi de Tyco analitza els aspectes que més valoren els espanyols a l'hora d'anar de compres. En aquest sentit, no és sorprenent que el que més valoren d'un comerç és que tingui bons preus i ofertes (80%). Pel que fa a l'atenció dels dependents, el 64% dels enquestats prefereix que els dependents es mantinguin apartats, però estiguin disponibles quan els necessitin. D'altra banda, el 34% reconeix que abandona la botiga sense comprar quan hi ha molta cua a la caixa. El 38% també deixa la botiga quan hi ha cua als emprovadors.

Les innovadores solucions de Traffic Intelligence de Tyco permeten als comerços millorar la gestió de les cues a caixa o en els emprovadors, oferint informació valuosa sobre les tendències i comportament dels clients dins de la botiga. Aquestes solucions permeten analitzar en temps real les zones més visitades, conèixer les hores punta i les tendències de trànsit, amb informació demogràfica i per edat. Aquesta informació permet als retailers avançar-se a les expectatives dels consumidors, millorar l'operativa de la botiga i diferenciar-se dels seus competidors.

Poder tocar els productes: aspecte diferenciador del comerç tradicional

La majoria dels enquestats (79%) destaca que el principal motiu per comprar en botigues físiques és la possibilitat de poder provar, tocar i triar els productes. Curiosament, només el 4% valora el tracte personal que ofereix el comerç tradicional. Pel que fa al comerç en línia, el 62% dels enquestats destaca que és més còmode i ràpid. A més, el 29% dels enquestats acostuma a mirar els productes a les botigues tradicionals, tot i que finalment faci la compra a la pàgina web.

Al 57% dels espanyols els molesta que els productes es trobin protegits en vitrines i no pugui accedir-hi fàcilment. Per aquest motiu, els sistemes de protecció electrònica d'articles (EAS), les alarmes antirobatori dures o adhesives, segueixen sent el mètode més efectiu i menys intrusiu per protegir els productes a la botiga.

El programa d'etiquetatge en origen de Tyco permet als comerços protegir els seus productes de forma efectiva des de la seva arribada a la botiga mitjançant alarmes discretes i no invasives. Aquesta solució, preserva el producte sense ocultar informació i facilita als clients l'opció de provar el producte còmodament, oferint així, una experiència de compra més agradable. D'aquesta manera, els dependents no s'han de preocupar d'etiquetar quan arriben, podent dedicar més temps a l'atenció del client. Tyco es troba en continu desenvolupament de programes d'etiquetatge en origen acusto-magnètics (AM) que permeten la protecció de tot tipus de productes en el sector tèxtil i d'alimentació, incloent aquells amb components metàl·lics i líquids. Una de les seves últimes innovacions és el seu exclusiu Servei d'Etiquetatge en Origen StaaS (Source Tagging As a Service), resultat del procés de desenvolupament dut a terme per Tyco per oferir solucions innovadores i adequades per a cada client.

Els sistemes de protecció electrònica d'articles (EAS) de Tyco són els preferits pel 80% de les 200 principals companyies de distribució del món. Tyco ofereix sistemes de protecció antirobatori amb tecnologia acustomagnética, dissenyats per ajudar els comerços a millorar les seves vendes i a protegir els seus productes. Els sistemes antirobatori de Tyco estan dissenyats per aconseguir un excel·lent rendiment de detecció i desactivació, durabilitat i senzillesa d'ús. Amb un disseny que encaixa en qualsevol decoració i un cost adaptat a comerços de qualsevol mida.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!