Referèndum

Comunicat del PSC de Vilanova i la Geltrú en relació a la situació política

PSC Vilanova 11-09-2017 12:00 Lectures 4021

El PSC de Vilanova i la Geltrú, un cop coneguda la resolució del Tribunal Constitucional en relació a la suspensió de la Llei del referèndum i el Decret de convocatòria, vol manifestar el següent:

L’any 2015, el PSC va signar amb Convergència i Unió un acord per la governabilitat, tenint en compte la composició del Ple després de les eleccions municipals i la complexitat d’assumir la responsabilitat de la governabilitat de l’ajuntament. Per responsabilitat i per evitar un mandat municipal perdut el PSC va signar l’acord de 52 punts que després s’ha traduït en el Pla d’Actuació Municipal.

L’acord explicitava que ambdues forces havien de treballar aquests dos anys en el desenvolupament dels 52 punts, assumint que en tot allò que no fa referència a l’àmbit municipal, els dos grups mantindrien postures diferents tal i com s’ha produït en diverses ocasions, així el PSC ha denunciat des de la manca d’inversions del govern de la Generalitat a la ciutat o les polítiques socials, sanitàries i educatives fins a tots els actes a on s’ha votat en contra com la col·locació de la bandera estelada a la façana de l’Ajuntament o a les entrades de la ciutat, l’adhesió a l’AMI o la col·locació de cartells d’adhesió a aquest entitat.

El PSC vol expressar que ni la institució ni cap dels i les electes socialistes prendran part en cap actuació que no tingui cap validesa ni garantia democràtica, ja que tots els actes i acords, estan avalats per la Secretaria i la Intervenció, que vetllen pel compliment del principi de legalitat, pel que caldrà atendre la suspensió de la Llei, el decret i tots els actes que s’hagin realitzat per celebrar un referèndum l’1 d’octubre, com així ha acordat el Tribunal Constitucional i també ha advertit de les responsabilitats.

En aquest sentit, el PSC ha manifestat al Ple de l’Ajuntament en diverses ocasions la seva proposta per la modernització del model territorial i l’encaix de Catalunya en un estat federal i les iniciatives polítiques que han de passar per obrir un diàleg entre els governs de l’Estat i la Generalitat. Aquest atzucac és responsabilitat única d’una banda per l’immobilisme del PP i els seus atacs constants contra Catalunya, com també Pdcat i ERC en arriscar-se a assolir vies unilaterals i fora de la legalitat. No poden traspassar tota aquesta mala gestió ni actuacions que no tinguin validesa legal als municipis.

El PSC es ratifica en l’acord de govern, per garantir l’estabilitat de l'Ajuntament i per extensió de la ciutat i en consolidar les actuacions i mesures endegades durant aquests 2 anys,  per continuar millorant el present i futur de Vilanova i la Geltrú, mantenint-se fidel en la confiança dipositada per la ciutadania.

T'ha interessat aquest contingut?

Subscriu-te al butlletí d'Eix Diari i rebràs la informació més destacada al teu correu electrònic

Mitjançant l'enviament del meu email confirmo que he llegit i accepto la política de privacitat.

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Promoció econòmica

A la recerca del CIT del segle XXI

Miquel Casellas

Un cop més s'ha de plantejar la seva raó de ser i s'ha d'actualitzar o fer un pensament perquè sinó la crua realitat li marcarà un futur més aviat negre. Una entitat amb 67 anys d'història i que és un clar exemple de la realitat del comerç a casa nostra

ENQUESTA WEB

Una trentena de poblacions catalanes ja controlen la població de coloms amb pinso anticonceptiu. En un període de quatre anys es redueix fins a un 70% la plaga d'aquestes aus

Creus que el teu municipi té un problema amb la sobrepoblació de coloms?


No