Article 155

Comunicat de l’Agrupació Local del PSC de Santa Margarida i els Monjos

Imatge general del ple del Senat. ACN

Imatge general del ple del Senat. ACN

Davant les mesures que es van prendre dissabte per part del Consell de Ministres de l’Estat, la nostra agrupació volem expressar els següents punts:

Rebutgem enèrgicament l’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola per part de l’Estat Espanyol i les mesures que se’n deriven.

Considerem inadmissible, en un país democràtic com el nostre, que es cessin de les seves responsabilitats a tot el govern de la Generalitat i la pròxima dissolució del Parlament de Catalunya.

Volem manifestar el nostre rebuig al recolzament que el PSOE està donant a l’actuació del PP, i exigim al PSC que s’oposi frontalment a aquesta mesura i no validi en cap cas, la seva posada en marxa. El projecte dels socialistes catalans es fonamenta en l’exercici i constant enfortiment de l’autogovern de Catalunya. Les conseqüències que se’n derivarien de l’aplicació de l’article 155 serien, al nostre entendre, irreparables. En cas contrari, aquesta agrupació, ens volem desmarcar completament de les posicions tant del PSOE com del PSC.

Instem al Govern de la Generalitat a no tirar endavant cap mesura irreversible i unilateral, com pot ser la Declaració Unilateral d’Independència. No és moment de prendre cap decisió que faciliti, encara més, la ruptura de la societat catalana.

Instem a una reconducció del conflicte, que ha de passar per negociar una solució política, i per tant s’ha de fer una aposta ferma i decidida de diàleg. Cal congelar totes les condicions prèvies i asseure’s a parlar, sense exclusions ni línies vermelles.

Considerem que la retirada de l’article 155 hauria d’implicar fer possible una reforma constitucional amb la participació de tots els grups parlamentaris del Congrés dels Diputats, i també iniciar a Catalunya, els treballs per elaborar un nou Estatut que doni resposta als anhels de la societat catalana actual.

Manifestem, com sempre hem fet, que la nostra prioritat serà Santa Margarida i els Monjos, la seva gent i els seus pobles i barris, i que treballarem incansablement pel que realment importa, al marge dels tristos esdeveniments que s’estan produint a Catalunya, que no és altre que les ciutadanes i ciutadans del nostre municipi. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!