Xarxes socials

Facebook prioritzarà els mitjans locals en el seu ‘News Feed’

Mark Zuckerberg creu que les publicacions dels mitjans de proximitat fomenten la comunitat, i assegura que els usuaris de Facebook demanen veure més noticies locals en els seus murs.

Redacció 13-02-2018 12:19 Lectures 1790
Facebook prioritzarà els mitjans locals en el seu ‘News Feed’. EIX

Facebook prioritzarà els mitjans locals en el seu ‘News Feed’. EIX

Facebook acaba d’anunciar que ajusta novament el seu algoritme per prioritzar la presència de notícies d’àmbit local en el seu News Feed, identificant els mitjans de comunicació que són visitats per usuaris d’una regió geogràfica determinada. Aquesta novetat ha estat implementada inicialment als Estats Units i es desplegarà a tots els països durant el 2018.

El mateix Mark Zuckerberg, fundador de Facebook, ho ha publicat en el seu mur: “Facebook no és només diversió, sinó que també aposta pel benestar i la societat. Estem fent canvis per mostrar més notícies de qualitat i contrastades”. I continua dient: “anem a mostrar més històries de fonts de notícies de la teva ciutat o àmbit local. Si segueixes a un mitjà local o si algú comparteix una història local, aquesta pot aparèixer en la part més destacada del teu mur”. I acaba dient “les notícies locals ajuden a construir la comunitat, tant dins com fora de línia.”

Aquests canvis formen part de la lluita de Facebook contra les notícies falses, i l’intent de frenar la manipulació de la seva plataforma per propagar-les. Sense dubtes, una lluita que mai s’havia pres seriosament la principal xarxa social amb més de 2.000 milions d’usuaris. Els últims canvis anunciats del seu algoritme no han agradat als mitjans de comunicació. Cap mitjà arreu del món comparteix que privilegiar els continguts d’interacció personal, en detriment dels distribuïts per empreses periodístiques, sigui una bona estratègia. Molt al contrari, aquests canvis poden reforçar la tendència de veure només contingut amb certa afinitat, afavorint les bombolles d’opinió, que precisament faciliten la propagació de notícies falses.

Per això celebrem que Facebook posi en valor la feina dels mitjans locals i prioritzi les noticies de proximitat en els murs personals. Esperem que aquests canvis de l’algoritme ens arribin el més aviat possible al nostre territori, de ben segur que els prop de 80.000 seguidors del facebook d’Eix Diari ho agrairan.
 

TIC & Internet

Eix Diari

Eix Diari

Un blog de novetats relacionades amb les tecnologies de la informació i la comunicació, dispositius mòbils, xarxes socials, màrqueting, comerç electrònic, publicitat, comunicació i moltes idees i notícies d’actualitat a Internet.

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Imatge d'arxiu d'una espardenya de festa major

FESTES MAJORS. Dels balls i entremesos típics de les nostres festes majors, quin és el teu favorit?

Bastons
Pastorets
Cintes
Diables
Gegants
Capgrossos
Panderos
Gitanes
Valencians
Dracs (i similars)
Moixiganga
Falcons
Altres