Nomenclator

El CDR Vilanova inaugurarà la plaça de l'1 d'octubre

CDR Vilanova 08-05-2018 13:32 Lectures 2451
Parc de Baix a mar. Eix

Parc de Baix a mar. Eix

Davant la passivitat del govern local, el CDR de Vilanova i la Geltrú ha decidit inaugurar de manera unilateral la plaça de l’1 d’octubre. Una proposta del mateix CDR que es va aprovar al ple municipal del 20 de novembre del 2017. L’acte es durà a terme el 26 de maig a partir de les 6 de la tarda.

Han passat 7 mesos i l’Ajuntament de Vilanova no ha donat senyals de voler dur a terme aquesta iniciativa, saltant-se els seus propis acords. Fins el moment, l’únic que s’ha fet és un canvi en la ubicació de la plaça que havia de dur el nom d’aquest dia tan transcendental. El CDR va demanar que fos la Plaça de les Casernes però davant l’oposició veïnal, la comissió de nomenclàtor va decidir que fos el Parc de Baix a mar el que canviés de nom. Tot i que ja no es va complir l’acord del ple en aquest punt, des del CDR vam decidir acceptar que fos aquesta altra zona de la ciutat la que revés el nom, per no dilatar encara més l’acte simbòlic de dedicar una part de la ciutat a recordar el referèndum d’autodeterminació i la defensa de les escoles que vam fer entre totes. Però de moment, el govern de Neus Lloveras no sembla disposat a mullar-se.

Així doncs, igual que vam fer l’1 d’octubre, tirarem pel dret i prendrem nosaltres la iniciativa que no volen prendre els nostres governants. El CDR convoca a tota la ciutat a inaugurar de forma festiva i reivindicativa la plaça de l’1 d’Octubre del 2017. Volem que sigui una jornada familiar on participi tothom, amb la presència d’entitats, d’associacions i de balls populars. Serà un dia ple de cultura, de música, de record i d’esperança pel futur que vindrà. Es preveu un cercavila que sortirà de la plaça de la Vila a les 6 de la tarda fins a la Plaça de l’1 d’Octubre, on es descobrirà la placa amb el nom de la plaça i es realitzaran diversos actes.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No