Ple municipal

El nou govern només genera inestabilitat a Vilanova i la Geltrú

PSC Vilanova 14-06-2018 19:15 Lectures 1856
Els regidors del PSC al ple. Eix

Els regidors del PSC al ple. Eix

El Grup Municipal Socialista ha comparegut per fer valoració del primer Ple després de la formació del nou govern entre l’antiga CiU i ERC. Juan Luis Ruiz ha explicat que la proposta de modificació pressupostària que el govern va sotmetre a votació, un dels punts més importants, no va rebre el suport de cap altre grup municipal ni regidors no adscrits, només la CUP es va abstenir. Per a Juan Luis Ruiz, l’estrena d’aquest nou govern mostra el camí de la irresponsabilitat que van decidir determinats grups municipals buscant el rèdit electoral ens aboca a la inestabilitat a la ciutat, recordant la proposta de Pressupost que es treballava en el moment d’expulsió del grup socialista, cercant com s’incorporaven les aportacions que van fer alguns grups de la oposició.

Ruiz ha recordat que al llarg d’aquests dos mesos, els grups independentistes del Ple (CIU-ERC-CUP i SOMVNG) estaven negociant un acord de govern i de  pressupost, sumant-se només ERC al govern mentre s’afirmava que es trobava en debat un possible acord de Pressupost pel 2018.

El govern dóna clares mostres d’inestabilitat i de poca responsabilitat, com va quedar clar en la presentació de la seva proposta de modificació de crèdits, que en el fons era un intent de presentació encoberta d’un nou pressupost amb modificacions per gairebé 2 milions d’euros.

També es qüestiona que no s’hagi sabut respondre les preguntes sobre aquesta modificació, ja que la regidora d’hisenda no va saber donar explicacions clares sobre què hi havia darrera de cada proposta a les preguntes del PSC. Tot això va fer que el PSC no donés suport a aquest pressupost encobert que respon només als interessos electorals de CIU-PDECAT-ERC. Considerem que havia rebaixes considerables en projectes i propostes que nosaltres considerem importants com els pressupostos participatius i projectes culturals i perquè no era seriós, ja que recollia aportacions d’altres administracions encara no aprovades. Per contra no recollia modificacions en el capítol de personal que l’informe d’intervenció ja advertia, o feia referència a quantitats que no havien estat contrastades.

El regidor Juan Luis Ruiz també qüestiona que si hi havia una majoria que havia de donar estabilitat després de l’expulsió del PSC, ara un cop comprovat que no tenen aquests suports, es busqui ampliar el diàleg als grups que van excloure, per això celebra la rectificació del govern i anuncia que el PSC assistirà a aquests debats, però també que serà molt exigent en les seves propostes, i que a diferència del govern, posarà els interessos de Vilanova i la Geltrú per sobre dels electorals, anunciant que no participarem de cap pressupost electoralista del govern CiU-ERC.

També en aquest ple el grup municipal va presentar tres mocions, que van ser totes elles aprovades. Entre les tres volem destacar la que feia referencia a la natació adaptada que a petició del govern s’havia deixat sobre la taula per tal que la regidora es trobés amb les famílies afectades i que va fer el mateix dia del Ple. També es va reclamar a la Generalitat de Catalunya més suport al programa de la garantia juvenil, que es dedica a donar suport en formació i inserció laboral de joves.

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans