Ple municipal

Quan arriba “la calor” al ple de Vilanova i la Geltrú

Intentar colar com a rebaixa d’IBI el que en realitat és una acció “in extremis” per tal que els veïns no tornem a veure augmentades les contribucions és en sí mateix una presa de pél per als contribuents no admissible

Ariadna Llorens i David Montes 11-07-2018 12:40 Lectures 3418
Ple municipal de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

Ple municipal de Vilanova. Ajuntament de Vilanova

El recent estrenat pacte de govern PDECAT-ERC a Vilanova i la Geltrú mereix el nostre recolzament, perquè considerem que ha possibilitat redreçar un situació molt perillosa , com era mantenir el govern més feble de la història del consistori recent,  fins final de mandat. Sempre hem cregut que la ciutat mereix el millor de tots els regidors, i possiblement aquesta solució és la única que feia viable evitar una moció de censura incerta i probablement molt extrema, en forma i fons, que de ben segur tampoc no hagués estat concloent. A banda de ser el pacte més coherent amb la situació del País, des de maig 2015, tal i com veníem manifestant.

De manera que el nostre capteniment és el d’intentar donar el màxim de marge al possibilisme perquè la ciutat en surti beneficiada, i remar, des de la nostra capacitat a l’oposició, perquè la gestió local tiri endavant. Així doncs, els coneguts  com 100 dies de confiança, per nosaltres estan en marxa,  i aquesta és la projecció que voldríem mantenir.

Malgrat la bona predisposició de partida, malauradament cal denunciar certs aspectes que al nostre entendre no poden ser omesos. Intentar colar com a rebaixa d’IBI el què en realitat és una acció “in extremis” perquè els veïns no tornem a veure augmentades les contribucions, és en si mateix una presa de pel pels contribuents, no admissible. És més, l’augment no serà compensat suficientment amb la baixada del tipus, i de fet, tornarà a pujar l’IBI en moltes llars.

Com pretendre augmentar el cost polític d’un govern format per 8 regidors, venint d’una massa total de despesa amb la que funcionàvem 11 regidors, quan els sota signants érem al govern. Una proposta que pot semblar abusiva i clarament demagògica, tenint present l’enfocament que s’ha pretès donar a aquest nou pacte.

Finalment, tampoc sembla lògic presentar com a simple modificació pressupostària un gran intercanvi de partides de quasi 2 milions d’euros, a totes llums inviable,  atenent a la suma dels vots dels diferents grups i regidors del Ple. Una proposta que es podria titllar d’ innocent, difícil adjectiu pel “modus operandi” del Govern Lloveras a aquestes alçades de la pel·lícula.

Però a banda, tenim al davant més interrogants com un projecte de pressupost 2018 que es vol presentar al mes de juliol, les conclusions de la comissió d’investigació pels incompliments del projecte de reforma del nucli antic (PINA), o sobre la possible situació de caos circulatori al front marítim aquest estiu.

I és que amb l’augment de les temperatures, la dinàmica dels darrers plens sembla més un espectacle que un veritable debat polític, amb alguns regidors molt i molt acalorats. En resum, que aquest final de curs polític a la ciutat serà novament una muntanya russa, plena d’ ensurts i canvis de sentit, accelerades i frenades, que estan molt bé per Port Aventura, però no tant per Vilanova i la Geltrú.

Bon Estiu i bona Festa Major !

Tribuna

Tribuna Oberta per promoure l’intercanvi d’opinions, el debat i la reflexió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El PSOE (122) guanya les eleccions i suma amb Cs (57) o amb Podem (42) i independentistes

ELECCIONS GENERALS. Després dels resultats del 28-A, quin pacte de govern prefereixes al Congrés?

PSOE + Podem + independentistes
PSOE + Ciutadans