Cinema

Cada vegada més impossible

Eduard Calabria 12-08-2018 14:22 Lectures 1280

Sovint penso que de continuar les pel·lícules de la sèrie de James Bond, Mision Imposible hauria tingut mercat, però mai el que l’absència de l’agent 007 li ha proporcionat.

Dona el mateix que Tom Cruise sigui petitó, com també ho era Alan Ladd un actor llegendari ("Raices Profundas", any 53 entre d’altres) que ja sigui grandet com a les darreres Indiana Jones o era Harrison Ford, o que sigui un actor mediocre amb pocs registres. En el seu dia era guapet per les dones, i avui en dia continua vivint de la fama la renda, i de la carència com dic de pel·lícules d’acció amb molts calerons afegits.

"Misión imposible", garanteix acció, evasió, distracció, que és el que bona part de la gent que va al cinema, cerca, potser la majoria, i que o bé no els agrada, o potser no estan acostumats o no volen pensar massa.

Perquè entre "Misión Imposible" i el correfoc de la Festa Major de Vilanova, hi ha punts de semblança, el principal d’ells, el de ser un gran espectacle pirotècnic.

Ja van sis pel·lis a la nissaga, i és de suposar que, mentre hi hagi públic, en faran moltes més com a la "Loca academia de policia", a quina més desmesurada i inversemblant.

La darrera de Cruise té una primera hora distreta, acceptable, fins i tot amb alguna noia que podria ser perfectament Bond, més l’additiu d’un Alec Baldwin que en els darrers temps sempre surt en papers curts, esporàdics, donant un toc de fermesa i prestigi. No gaire rol en definitiva, però si veus a Pierce Brosnan ex-Bond, cantant (es un dir) les cançons d’Abba, te n’adones que tot és possible com a la política espanyola, la catalana, o el mateix Trump que ben bé podria ser Karloff a "El fantasma de la ópera".

A partir de la primera hora, no deixa de ser tot un revival d’acció tant inversemblant com surrealista, una volta de caragol cada vegada més pirotècnica que tothom ja sap o intueix el final i on tant foc d’encenalls acaba cansant. O si més no, a mi.

Per si no n'hi hagués prou, la veig veure en un cinema macarrònic de Puigcerdà, en un viatge llampec, d’aquells on sembla que la modernització arquitectònica no ha arribat encara (era una espècie de Cinema Paradiso) i tampoc les darreres notícies. No sols no havien rebaixat l’IVA aprovat pel govern central, sinó que l’entrada valia 9 euros. Increïble!.

Menjar xanguet de la platja de Puigcerdà, a preu de llagosta de la platja de Vilafranca del Penedès.

Sigui com sigui, si el que voleu és evasió, acció trepidant, i a veure qui la fa més gran i alhora distreure's amb quatre noies de bon veure que circulen per pantalla, us ho passareu bé. Si per contra, us agrada pensar un pèl més o sou més exigents, passeu.

MISION IMPOSIBLE: FALLOUT
USA 2018
147 m.
6/10

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres