Tensió al carrer

Feixisme, ni a Vilanova ni enlloc

Diverses entitats 09-09-2018 16:09 Lectures 3403
Diverses entitats van donar suport al Manifest. Iaioflautes del Garraf

Diverses entitats van donar suport al Manifest. Iaioflautes del Garraf

La ciutat de Vilanova i la Geltrú porta dos dies rebent la visita dels auto-anomenats Grups de Defensa i Resistència. Armats amb navalles, arpons, ganxos i altres objectes punxants, vestits completament de negre i molts d’ells amb el rostre cobert per un passamuntanyes, aquests comandos s’han dedicat a arrancar, de nit, els llaços grocs que diferents entitats i veïnat havien penjat per la ciutat amb l’objectiu de reivindicar l’existència de preses i presos polítics i demanar-ne el seu alliberament immediat. A més, han amenaçat i agredit a qui els hi retreia el seu comportament i la seva actuació.

Més enllà del que pensi cadascú sobre el dret a l’autodeterminació de Catalunya, les entitats que impulsem aquest manifest volem denunciar la presència d’aquests individus pels carrers de la nostra vila. El carrer és el nostre hàbitat natural, és on hi organitzem tot tipus de d’activitats de caire cultural, festiu o polític, però sempre fent-ho des del respecte inviolable als drets democràtics, a la diversitat i a l’existència de diferents opinions i maneres de pensar. Sempre a cara descoberta, mai encaputxats ni fent servir la violència com a mitjà per imposar les nostres opinions.

Les actuacions feixistes d’aquests comandos no tenen lloc dins el marc de convivència que regeix la vida a la nostra ciutat. Volem que acabi ja la inseguretat ciutadana patida els darrers dies i denunciem la inacció de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra alhora d’aturar aquestes conductes tan perilloses.

Vilanova i la Geltrú sempre ha estat una vila de pau, oberta, diversa i tolerant. Les entitats sota signants ens comprometem a que continuï sent així i cridem ben fort que no volem feixistes, ni a Vilanova ni enlloc!

ENTITATS SIGNANTS DEL MANIFEST:
CDR de VILANOVA I LA GELTRÚ
ATENEU VILANOVÍ
CUP de VILANOVA I LA GELTRÚ
ASSEMBLEA PELS DRETS SOCIALS DEL GARRAF
UNITAT CONTRA EL FEIXISME I EL RACISME
SINDICAT COS – GARRAF
CAN PISTRAUS
IAIOFLAUTES DEL GARRAF
MAREA PENSIONISTA GARRAF
ASSOCIACIÓ CULTURAL LA FOIXARDA
BULLANGA FEMINISTA
COORDINADORA ANTIREPRESSIVA DEL GARRAF
ARRAN VILANOVA I LA GELTRÚ
STOP MARE MORTUM GARRAF
SOM VNG
PLATAFORMA CAMINS ESCOLARS-CIUTAT EDUCADORA
ELS 9 DE VILANOVA
ASSOCIACIÓ CULTURAL GITANA
CGT ENSENYAMENT
CASAL DE DONES CA LA TOMASA
500X20 GARRAF
ENTITAT CULTURAL I ESPORTIVA GER – RIBES
UNITAT MUNICIPAL 9 – RIBES
FEM POBLE – RIBES

Diverses entitats van donar suport al Manifest Diverses entitats van donar suport al Manifest

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

L'escola està matant la creativitat. La creativitat està matant l'escola

Jordi Larregola

Jo, des de la meva sala de professors al Baix Penedès, només puc pensar amb tota sinceritat que la mala escola potser mata la creativitat, però que només una escola exigent, amb alts nivells d'excel·lència, pot alimentar-la

ENQUESTA WEB

Per continuar reduint la taxa de tabaquisme a Catalunya, que el 2017 va arribar al mínim històric del 24%, Salut Pública busca noves accions que es puguin realitzar tant en la via pública com en l'àmbit privat

Et sembla bé que es vulgui prohibir fumar dins del cotxe?


No