Impostos municipals

Volem millorar la rebaixa de l'IBI i més

A l'últim Ple Municipal, el Govern de Cubelles va portar a aprovació una modificació en el gravamen de l'Impost de Bens Immobles que rebaixaria la quota en un 3% l´any 2019.

Però, per què vol fer el Govern de Cubelles aquesta modificació? Diuen que ens volen rebaixar un 3% la quota de l´IBI perquè el govern central ens pujarà els valors cadastrals. Que misericordiosos que són quan dintre de 7 mesos tenim eleccions municipals...

Al Govern de la nostra vila ha tergiversat la veritat un altre vegada, en realitat ens pujaran els valors cadastrals perquè el Govern de Cubelles ha acceptat la revisió d'aquest valors per al 2019, així ho diu un informe del departament d'Intervenció de l'Ajuntament i el Butlletí Oficial de l'Estat.

El Govern de Cubelles podia haver dit NO! a aquesta revisió, renunciar, com els hi va proposar Guanyem Cubelles fa uns mesos a la sala de plens, però no ha estat així. El que està fent el Govern de Cubelles és un joc de trilers, mouen els gots però sempre perd el ciutadà, i com ja ens té acostumats, carrega sobre les esquenes de la gent treballadora la seva inoperància.

Tot i això, hem votat a favor la proposta del govern de rebaixar l´IBI de 2019 un 3%, però els hi presentarem al·legacions per millorar i fer més justa aquesta ordenança municipal. Proposarem rebaixar la quota un 7%, el 3% de l´any que ve, més el 4% que ens van pujar aquest
2018 de forma encoberta i premeditada.

També modificar aquesta ordenança per potenciar i bonificar les instal·lacions per aprofitament de l'energia provinent del sol a bens immobles, com son l'energia solar tèrmica o fotovoltaica. No premiar als especuladors i reduir les bonificacions als immobles d´empreses constructores, urbanitzadores i de promoció immobiliària que no formin part del seu immobilitzat. No aplicar cap bonificació de l'IBI al propietaris de més d'un immoble residencial a Cubelles.

Per últim, proposarem concretar i aprovar un reglament de subvencions que ens permeti poder fer uns impostos realment progressius en relació al nivell de les rendes (el que més té que pagui més i el que menys té que pagui menys), o les circumstàncies familiars, com per exemple tenir a càrrec persones discapacitades.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!