Política municipal

Manca de transparència del govern CiU-PDECAT-ERC en la dissolució del Consorci de Serveis a les Persones

Aprovades les mocions del PSC sobre salut, memòria històrica i contra la violència vers les dones

PSC Vilanova 06-12-2018 8:18 Lectures 895
Ple municipal de Vilanova. Eix

Ple municipal de Vilanova. Eix

El grup municipal socialista ha valorat la dissolució del Consorci de Serveis a les Persones i la creació d’un nou organisme autònom que gestionarà els serveis que fins ara duia a terme el Consorci, que es va debatre al Ple de desembre. El PSC va votar a favor d’aquest tràmit, uns treballs que s’han allargat en el temps i que han estat caracteritzats per la poca voluntat de treballar conjuntament amb tots els grups per part del govern de CiU-ERC, fins al punt que el PSC va presentar una moció aprovada per tots els grups, instant a reunir-se amb treballadors i amb tos els grups polítics. Resta per aclarir dubtes que es queden sense resoldre com el finançament del deute del Consorci que ara dependrà exclusivament de l’Ajuntament, en un moment a on la Generalitat no inverteix des de fa anys al Garraf i ha mantingut retallades en àmbits socials, o bé la incògnita sobre els temes relacionats amb la investigació tecnològica. El PSC ha volgut agrair a les treballadores i treballadors del Consorci la seva tasca, que ha acabat amb la signatura d’un acord, desprès de mesos de rumors sobre el seu futur laboral.

Pel que fa a la resta de punts de l’ordre del dia a on el PSC va donar-hi suport, tot recordat que es tracta de propostes iniciades quan el grup municipal socialista estava al govern, són la recuperació de terrenys a la zona de Corral del Carro, el Pla Local de Diversitat Sexual, Afectiva i de Gènere, realitzat amb la participació d’entitats i associacions de la ciutat o l’Estudi de Detall al carrer Cervantes que comportarà fer una nova edificació -proposta que sense tenir encara el nou Pla de Catàleg que es va deixar en elaboració- permet protegir una façana històrica d’aquest carrer que no està catalogada.

A l’apartat de mocions, el PSC va presentar-ne tres: en motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere per continuar desplegant i instant a fer noves accions a nivell municipal per combatre aquesta xacra; la petició al Departament de Salut a reconèixer l'Atenció Primària com el veritable eix del sistema sanitari públic i per efectuar les inversions sanitàries necessàries a Vilanova i la Geltrú i el Garraf, desprès d’anys de retallades en sanitat dels governs de CiU i ERC iniciades pel conseller Boi Ruiz, i de la manca d’inversions al Garraf, s’han tornat a planificar nous equipaments hospitalaris a tot Catalunya, sense que s’hagi prioritzat el del Garraf, com tampoc es continua dotant d’uns serveis mínims de qualitat a una comarca que ja estava infradotada històricament, al que s’afegeixen retallades i tancaments de serveis. El PSC ha volgut reconèixer el paper dels professionals de la salut en el context de vagues de la setmana passada.

Finalment, la moció en relació a la memòria històrica, el PSC reclama l’aplicació de la legislació en memòria i reparació històrica i la retirada del monument franquista ubicat a la muntanya de Montserrat. Vilanova i la Geltrú ha realitzat els darrers anys una important tasca gràcies a persones i associacions en aquest àmbit, per això i un cop s’ha comprovat que es manté aquest monument en aquest espai, es reclama la seva retirada.

Pel que fa a la resta de mocions, el PSC es va posicionar a favor d’una millora dels serveis de rodalies i de les inversions, així com de la revisió del sistema de zonificació tarifària que va establir la Generalitat l’any 2001 i que clarament penalitza les ciutats de l’Arc Metropolità i al Garraf. Durant anys s’ha demanat la seva revisió sense que la Generalitat en volgués assumir la seva responsabilitat i sempre traslladant el debat a la implantació d’un nou sistema de pagament del transport per utilització, proposta que s’ha endarrerit i no té data prevista per iniciar-se. El PSC també ha votat a favor de la moció presentada per algunes entitats de la ciutat que treballen en l’àmbit de la cooperació internacional per reclamar la fi de la venda d'armes sense garanties, tot recordant que els contractes es van signar pel govern del PP i que certament, cal obrir un debat sobre aquesta qüestió defugint d’algunes intervencions oportunistes.

Finalment el Ple va debatre una moció d’urgència en relació a un conflicte laboral existent a l’empresa Valoriza, una moció que és resultat d’una altra ja aprovada pel Ple. El PSC ha mantingut la coherència i ha votat en contra, ja que una sentència del jutjat social i també la opinió de la majoria del comitè d’empresa rebutgen els motius de persecució sindical que s’argumenten. En aquest punt el PSC lamenta l’actitud i manca de coherència política d’ERC, que a la oposició va votar a favor i va criticar durament i ara que són al govern, mantenen en aquest i altres casos, una actitud irresponsable, votant en contra sense donar cap explicació. Pel PSC això és la resposta d’haver volgut arribar a qualsevol preu al govern per utilitzar-lo com element de propaganda per a les properes eleccions municipals, com s’està demostrant els darrers dies amb la presentació de projectes que estaven redactats, en marxa i atribuint-se d’altres que ja venien iniciats.

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No