Ple municipal

Moció per fer una actuació urgent de control, neteja i seguretat al Parc de la Rambla

PSC Sant Sadurní 17-01-2019 17:49 Lectures 892
Brutícia al Parc de la Rambla de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

Brutícia al Parc de la Rambla de Sant Sadurní d'Anoia. Eix

El Parc de la Rambla de Sant Sadurní és un espai públic que ha generat molt debat en aquest Ajuntament, per la dificultat que sempre ha suposat que la ciutadania en fes un ús lúdic, alhora que respectuós amb els veïns.

Per la seva distribució i composició, aquest espai no ha acabat d’encaixar en el pulmó d’esbarjo que inicialment havia de ser per tota aquesta zona de la vila, amb molta edificació vertical.

Fa uns quants anys es va portar a terme una de les primeres iniciatives de participació ciutadana, precisament per sol·licitar als ciutadans què volien que fos aquest espai i quins usos havia de tenir.

Durant el govern del PSC i ERC, entre els anys 2011 i 2014, va haver-hi un debat intern important sobre aquest espai, i en diferents ocasions vam intentar revitalitzar-lo amb la licitació del quiosc de la plaça principal del Parc. Vam considerar que l’oferta d’aquest servei limitat a unes hores, que permetés conciliar el temps de descans dels veïns, podia revitalitzar l’ús infantil d’aquest espai, com ja passa en altres places infantils de la vila. Malgrat els nostres esforços, la proposta no va fructificar.

Durant aquells anys de govern vam fer una aposta decidida pel manteniment d’aquest espai, reduint el volum de queixes dels veïns de forma considerable.

En l’esperit del PSC de continuar treballant en la millora d’aquest espai, i fruit d’una demanda ciutadana, el 10 de maig del 2014, el govern del PSC-ERC vam posar en marxa un espai d’esbarjo per a gossos d’una zona del Parc de la Rambla, que va tenir una molt bona acollida i que encara en l’actualitat se’n fa un ús intensiu, malgrat que a vegades hi ha queixes sobre la manca de manteniment d’aquest espai.

Precisament, la neteja, seguretat i manca de control del Parc de la Rambla ha tornat a passar a primer pla de les demandes dels veïns.

El passat 8 de gener del 2018, el Sr. Xavier Rojo, regidor de governació, va informar en la Comissió Informativa sobre una campanya de la seva regidoria que s’havia iniciat per posar fi a les incidències que es produïen, principalment a la nit, en la zona del Parc de la Rambla.

En el Ple Municipal celebrat el 27 de febrer del 2018, el Grup Municipal Socialista va tornar a insistir que, malgrat aquesta actuació del govern, ens continuaven arribant queixes dels veïns del Parc de la Rambla, ja no tant del cap de setmana, sinó del dia a dia. Els veïns ens alarmaven de que allí passaven moltes coses, i per aquest motiu els vam demanar que reforcessin la vigilància en aquest espai.

No sabem si finalment es va produir una actuació puntual, fruit de la nostra petició, però el que sí sabem és que la situació es continua produint, i en els darrers mesos s’ha intensificat. Cada dia podem trobar deixalles, murs trencats, fanals trencats, caixes de llum destrossades, vidres llençats a terra… A més a més, la brossa i aquests estropells s’estan dies, abans que ningú els neteja i arregla.

La manca de neteja i manteniment a tota la vila és una queixa insistent que fan molts veïns de Sant Sadurní d’Anoia. S’ha de dir que també ha augmentat l’incivisme, que genera aquesta situació de brutícia.

Per tot això, el Grup Municipal Socialista sol·licitem que el Ple Municipal de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia adopti les següents mesures: 

1. Reforçar la vigilància i seguretat de la zona del Parc de la Rambla de forma urgent, especialment a les nits i els caps de setmana.

2. Reforçar la neteja i manteniment del Parc de la Rambla, perquè sigui un espai públic segur, net i d’ús lúdic, amb respecte al descans dels veïns, per a tots els sadurninencs.

3. Iniciar una campanya de civisme general per a tota la vila.

4. Destinar els recursos econòmics necessaris per realitzar un estudi que desenvolupi propostes per a revitalitzar el Parc de la Rambla, integrant aquest espai d’esbarjo a la vida diària dels sadurninencs, amb respecte al descans dels veïns.

Brutícia al Parc de la Rambla de Sant Sadurní d'Anoia Brutícia al Parc de la Rambla de Sant Sadurní d'Anoia Brutícia al Parc de la Rambla de Sant Sadurní d'Anoia

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No