Nou projecte

Fem Poble i UM9-CUP presentaran al·legacions al projecte de l’Autòdrom Terramar

Imatge de la roda de premsa. Eix

Imatge de la roda de premsa. Eix

Aquest dimecres a la tarda les organitzacions de Fem Poble i Unitat Municipal 9 – CUP, juntament amb  l’Entitat  Urbanística  de  Conservació  de  Rocamar  han  realitzat  una  roda  de  premsa  per anunciar que presentaran al·legacions a la modificació del Pla General de l’àmbit de l’Autòdrom Terramar  de  Sant  Pere de Ribes. També  han  anunciat  la  celebració  d’un  col·loqui  vermut anomenat  “Les  ombres  del  nou  projecte  a  l'autòdrom  de  Terramar”  que  es  realitzarà  el  proper diumenge  dia  17  de  febrer  a  les  12  del  migdia  a  l’auditori  de  la  urbanització  de  Rocamar.  En aquest col·loqui hi han estat convidades persones de diferents organitzacions municipals a més de les tres convocants.

Joan López d'UM9-CUP ha explicat que “el projecte té un fort component especulatiu i de gran impacte sobre el territori, comparable a anteriors projectes proposats pel govern del PSC com el projecte del Decathlon, que afectava a la ubicació de l’institut Xaloc de les Roquetes i va hipotecar la seva construcció durant més de 8 anys.”

Alejandro  Conde  de  Fem  Poble  per  la  seva  banda  ha  reivindicat  que “nosaltres  defensem  un model  transparent,  participatiu,  mediambientalment  sostenible  i  econòmicament  just,  al  contrari del  que  es  desgrana  de  la  proposta  que  s'ha  presentat  amb  una  impresentable  falta  de documentació”.

Segons  Fem  Poble  i  UM9-CUP  el  projecte  de  l’Autòdrom  Terramar  l’actual  equip  de  govern  ha intentat reduir al màxim la tramitació urbanística del projecte, vulnerant així el dret de participació ciutadana i impedint així el debat de la població sobre el futur del municipi.

Per últim, Carlos Fernández, president de la E.U. Rocamar ha lamentat que “el projecte s'ha fet donant l'esquena els veïns, amb opacitat i tindrà repercussions negatives per a la convivència dels veïns.”

A part d’aquestes raons de model de municipi i d'obscurantisme de la gestió del govern municipal, aquestes  formacions  també  s’han  mostrat  contràries  en  aspectes  concrets  del  projecte  com: l'agressió ambiental sobre el territori, l’afectació de terrenys de protecció agrícola, el model turístic del  projecte,  la  concentració  de  cavalls  sense  proposta  de  gestió  dels  residus,  la  petjada ecològica, la gestió privada del patrimoni històric del circuit de Terramar, entre d’altres. Es per tots aquests  motius  que  animen  a  tota  la  població  del  municipi  a  presentar  al·legacions  al  projecte durant el període d’informació pública que acaba el proper dijous 21 de febrer. 

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!