Manifestació

Manifest "Les llars no es toquen! No a la unificació!"

Denunciem una falta de cura en la comunicació d'aquest procés, una manca de transparència irrespectuosa amb les famílies i les professionals, i una falta de responsabilitat educativa

Plataforma per les llars d'infants de Gelida 09-04-2019 8:42 Lectures 1513
Manifest

Manifest "Les llars no es toquen! No a la unificació!" . EIX

A Gelida comptem amb dues llars municipals, un servei dirigit a la petita infància dels 0 als 3 anys. Ambdues amb projectes educatius compromesos amb l'acompanyament respectuós i amb equips de professionals implicades en aquesta tasca.

Durant l'etapa 0-3 anys:

Es creen els fonaments psicològics bàsics de la persona que som avui.
Es construeix la base de la personalitat humana de la mà dels primers vincles.
Es desenvolupen més connexions neuronals que al llarg de tota la nostra vida.
L'infant aprèn més coses en aquesta etapa que en les posteriors i les llars tracten de donar continuïtat al caliu de les nostres cases per tal de tenir cura dels infants, que necessiten un entorn conegut, un ambient de seguretat afectiva on poder-se desenvolupar amb confiança i benestar. Per tant, l’etapa 0-3 anys és de significativa vàlua social i mereix un acompanyament de qualitat propiciat per un govern municipal que aposti per la inversió educativa en aquests termes.

Per tot això, no entenem ni compartim la manera de dur a terme aquest procés de “reorganització de les llars d’infants” deixant a les famílies al marge. Ens oposem a la manera en com s’ha decidit tot plegat sense cap estudi que ho avali ni cap previsió de futur. Les famílies hi tenim molt a dir perquè parlem del dia a dia dels nostres infants!

Si aquest equip de govern no ens dóna la paraula, nosaltres la prenem perquè en som les màximes responsables:

NO VOLEM EL TANCAMENT DE LA LLAR D’INFANTS CÉRVOL BLAU I ENS OPOSEM A LA UNIFICACIÓ

1. Comptem amb dos equipaments, dos projectes educatius propis i rics, i dos equips de professionals.

2. Això permet tenir les estances amb places disponibles tant per si són necessàries com per a permetre un ambient més agradable.

3. La disminució de la natalitat esdevé una oportunitat única per a reduir ràtios, afavorint la creació i el manteniment d’un vincle íntim i exclusiu.

Què implica tancar una llar?

Redistribució de les professionals, els equips educatius i directius sense saber si caldrà prescindir del servei d'alguna treballadora.
Pèrdua de la identitat pedagògica de cada projecte educatiu.
Una sola llar plena perdent potser la disponibilitat de dues educadores per aula i atapeint els espais.
La possibilitat de deixar famílies sense plaça disponible a Gelida.
Exposar el futur cobriment d'aquest servei a la privatització.
Denunciem una falta de cura en la comunicació d'aquest procés, una manca de transparència irrespectuosa amb les famílies i les professionals, i una falta de responsabilitat educativa.

Demanem al govern actual una comunicació clara i transparent perquè les principals afectades puguem decidir el nostre present i futur.

Volem un consell educatiu participatiu on expressar les nostres necessitats i reflexionar conjuntament.

L’equip de govern exposava en el seu programa electoral la creació d'una nova llar al costat de l'escola les Fonts. No tindria més sentit esperar aquesta nova infraestructura per traslladar el Cérvol Blau?

VOLEM una llar petita, sintonitzada amb la necessitat i capacitat de la infància de conviure en un ambient familiar i conegut que li generi seguretat. No oblidem que les llars responen a una necessitat dels adults per poder assistir als seus llocs de treball; en cap cas, en aquesta etapa els infants necessiten acomiadar-se dels seus vincles segurs, compartir amb altres infants, ni estar sols amb altres referents. Anar a la llar és un repte per a ells; fem, doncs, que sigui un repte cuidat i que asseguri la màxima continuïtat de l'ambient familiar, en un entorn casolà, reduït, que li proporcioni la confiança afectiva que necessita en aquesta etapa vital.

No oblideu que aquests espais son nostres i que és a les nostres mans fer sentir la nostra veu per recordar la responsabilitat democràtica dels qui, suposadament, ens representen.

Les llars d'infants son competència municipal així que aquells que ara governen han de decidir si prioritzen la inversió educativa o no. L'educació no és un negoci, és una aposta de present i futur per a la salut de la nostra societat.

DEMANEM LA CONTINUÏTAT D’AMBDUES LLARS D’INFANTS I REORGANITZAR EL SISTEMA EDUCATIU DE MANERA QUE PERMETI REDUIR RÀTIOS A CADA CENTRE OFERINT UNA QUALITAT EN L’ACOMPANYAMENT DELS INFANTS.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No