Equipaments

Barri de mar. El més mimat?

AV Barri de Mar 23-04-2019 18:59 Lectures 1489
L'edifici Calderes a l'Eixample de Mar. Eix

L'edifici Calderes a l'Eixample de Mar. Eix

L‘altre dia, abans de començar el Consell de les AAVV, la Sra. Alcaldessa de Ports i la Geltrú, se’ns va dirigir i amb un somriure ens va dir que érem els representants del barri més mimat. De primer no ho vam entendre però al recordar el somriure vam pensar que era una fina ironia. Certament perquè, per quins set sous ens hem de sentir mimats a Baix a Mar per part de l’Ajuntament? La Platja del Far? una millora important, però ho va fer el MOPU; l’Espai Far? Si, aquí si que s’ha fet bé, i el nou carril bici? També, encara que no hi ha manera de pujar ni baixar del poble, continua l’històric aïllament. Què més? El Trajo de Garbí amb La Daurada s’ha menjat l’espai públic de la plaça i l’accés natural al moll de ponent i la discoteca està malmetent la convivència al barri durant les nits de Festa amb els “botellots” a l’estil Lloret; Equipaments? no ens en queda gairebé cap: teníem Can Pahisa per la gent gran i menjador obert però, després de la rehabilitació, seran oficines de l’Ajuntament i ja està ... ah sí, el nostre estimat, bonic, petit, inoperatiu i obsolet Centre Cívic. La remodelació del Passeig Marítim ni hi és ni se l'espera. Ens van fer creure que amb el procés participatiu i el concurs d’idees arrencàvem un camí amb voluntat de no parar, però no, era només perquè Ports pogués fer el que sempre havia volgut fer, es adir, treure suc de lo seu i vestir-ho “com si ...”. Doncs això, l’edifici amb sostre d’uralita que s’hauria d’haver enderrocat el mantindrem unes desenes d’anys més perquè així en podran treure profit. De la Plaça del Port en podríem parlar tant que ho deixarem per una altra ocasió. Ports farà una passarel.la per accedir i passejar per l’espigó de ponent que costarà tant com fer tota la pasarel·la fins la punta de l’espigo de llevant, deu vegades més llarga. I consti que les dues són una reivindicació del barri. I també hem tingut el trist culebrot de la fallida vianalització del carrer Llibertat i la desaparició de les entitats bancàries: de la carretera per avall no n’hi ha quedat més que una!

Fa poc es va presentar la Diagnosi de Salut de Vilanova feta per metges de l’hospital i tres ambulatoris de Vilanova. Una de les coses que deia és que el Barri de Mar (junt amb el Tacó) és el més vulnerable en l’àmbit de la salut. També que és el barri on es concentra més immigració. Sumem-hi a això el creixement en població que està tenint amb l’Eixample de Mar i, no ho oblidem, Solicrup (Les Llunes, El Mirador, etc) i el canvi de segona a primera residència. Tot això ja de per sí hauria de comportar tenir pensat i programat un augment dels equipaments pel barri. Ja hem vist que no sembla que vagin per aquí les coses i això que disposem de l’edifici Calderes ubicat en ple centre de Baix a Mar, un edifici que ens costa diners de manteniment, que ja és de la ciutat i que des de l’AV portem reclamant de fa molt de temps que sigui el nou centre cultural i social del barri, amb la nova biblioteca i sales d’estudi, centre cívic i sales de reunions i projeccions. No ho volem per ara mateix, simplement demanem que es comencin a reservar diners, idees, compromisos amb la Diputació i la Generalitat i que s’hi posi data.

Mimat, deia. Queda clara la ironia, oi?

 

AV Barri de Mar

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres