Pactes de govern

Per responsabilitat democràtica!

Hem de fer valer la majoria absoluta de regidors independentistes aconseguida i en conseqüència exigim que els respectius partits es facin responsables de les seves promeses

Assemblea Nacional Catalana 31-05-2019 8:44 Lectures 2995

Quan obríem ronda de contactes amb els partits polítics abans de les eleccions, els parlàvem de la possibilitat, que si anaven separats, la llista més votada fos una llista dels partits impulsors de la repressió i del 155. La resposta d'algun grup polític va ser dir-nos que això no era un problema perquè es podrien fer pactes a posteriori.

Uns dies abans de les eleccions vam fer públiques les nostres demandes post electorals als tres partits independentistes que es presentaven a Vilanova i la Geltrú: suport a la llista sobiranista més votada i absoluta indiferència davant de qualsevol proposició de pacte provinent dels partits del 155.

En altres paraules, demanàvem actuar amb sentit de país i amb dignitat. Doncs bé, s'ha acomplert un dels escenaris possibles després de les eleccions municipals. El pitjor potser, que era que la llista més votada fos d'un dels partits còmplices de la repressió i de la venjança. Ha arribat el moment d'evidenciar el suport que reclamàvem a la llista independentista més votada. Hem de fer valer la majoria absoluta de regidors independentistes aconseguida i en conseqüència exigim que els respectius partits es facin responsables de les seves promeses.

La distribució final de regidors permet alhora recuperar l’esperit d’unitat de l’1 d’Octubre i per aquest motiu demanem a ERC, CUP, JuntsxCat i SOMVNG que per responsabilitat democràtica siguin capaços de pactar –amb lleialtat- per tenir un govern republicà a la ciutat que reflecteixi la majoria que han recollit les urnes. Entenem que aquesta responsabilitat ha de ser proporcional i ajustada a la correlació de forces que s’ha donat a les eleccions del diumenge 26 de maig.

En contraposició, la falta d’entesa que reclamem portarà a la ciutat a un govern del PSC i a la deriva antidemocràtica on s’hi ha instal·lat la política unionista els darrers anys. L’últim exemple l’ha donat el seu màxim representant dient que “farà tot el possible per impedir que governi un alcalde independentista”.

En l'anterior legislatura un cop es va aplicar el 155 amb el suport explícit del PSC, la pressió popular i la dels mateixos partits independentistes va fer impossible seguir amb el pacte, no sense entrebancs per poder aconseguir una nova majoria. No repetim els errors del passat. Les lluites partidistes poden servir als interessos dels partits, però desmobilitzen la població que cada cop percep els seus representants més lluny de representar-los.

Ara, més que mai, hem de demostrar unitat, perquè com a capital de comarca, no ens podem permetre el luxe de regalar el govern de la ciutat a cap partit còmplice de la repressió que estem patint al nostre país. Una ciutat, que no ho oblidem, ha donat suport majoritari als líders independentistes que es presentaven a les eleccions europees de forma aclaparadora. Vilanova i la Geltrú és republicana.

Volem que Vilanova i la Geltrú sigui referent d’entesa i pacte democràtic !

Ara toca que Vilanova i la Geltrú tingui alcaldessa republicana !

 

Vilanova i la Geltrú, 29 de maig de 2019

Manifest aprovat per Assemblea Territorial de Vilanova i la Geltrú

Assemblea Nacional Catalana

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No