Pacte de govern

A Subirats tenim el pacte de la vergonya

ERC Subirats 26-06-2019 16:47 Lectures 696

El passat 20 de juny l'alcalde de Junts per Subirats, el Sr. Pere Pons va arribar a un acord de govern amb el partit del 155, pacte d’estabilitat diuen ells. Nosaltres l’anomenem pacte de la vergonya. Hi havia altres opcions i en la llarga reunió que vàrem mantindre amb ells els ho vàrem dir. Podien  quedar-se en minoria  i arribar a acords amb les forces de l'oposició ( ho han fet durant els darrers mesos , des de que van fer fora al PSC pel 155 ), o bé oferir un pacte d'estabilitat a la resta de forces sobiranistes. Han optat per fer el pacte de la vergonya, amb els representants del 155. És una opció legítima , però és el que és  i representa el que representa.

Des d'Erc Subirats volem manifestar el nostre total rebuig a aquest acord, donada la situació actual del país. Amb l’argument d’ una suposada estabilitat volen mantenir les mateixes polítiques que han vingut fent els darrers anys sense haver de negociar ni consensuar res, estan disposats a fer qualsevol cosa.

A nosaltres se'ns va oferir un pacte amb el partit socialista i els companys de la cup , un pacte que ens facilitava l’alcaldia, però l'assemblea local d'Erc Subirats el va rebutjar  perquè no volem arribar al govern  a qualsevol preu i també per respectar la dignitat de tots els represaliats per l'estat espanyol. Per nosaltres la COHERÈNCIA és un valor fonamental.

Imaginem que tots els votants independentistes de Junts per Subirats, que van defensar les urnes el  dia 1-O, s’han de sentir enganyats. Recordem que aquestes dues formacions polítiques (Junts i PSC)  van haver de trencar el pacte com a conseqüència  dels fets d'octubre . És incomprensible , doncs, que el tornin a reeditar uns mesos més tard sense que res hagi canviat a millor.

A la tardor – diuen- Arribarà la sentència pels nostres presos polítics . Una sentència que amb tota probabilitat serà una nova agressió , un nou intent d’humiliació a tot un poble .  Que farà aleshores el nostre alcalde? Tornarà a fer fora el regidor socialista de l’ equip de govern o mirarà en una altre direcció com si res hagués passat?

Als nostres pobles un grup polític, suposadament independentista, governarà amb el partit dels co-responsables de l'actual repressió que estem vivint els catalans com a poble.

El grup d'Erc-Acord municipal, en les passades eleccions del 26 de maig, vam quedar-nos a només 13 vots d'obtenir el quart regidor, fet que hagués pogut propiciar un canvi de govern a través d'un acord amb la CUP. 13 vots separen el pacte de la vergonya del canvi de polítiques i de model de municipi que volem des d'Esquerra.

Seguirem treballant honesta i coherentment des de l'oposició en la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de Subirats i, des d'avui, som juntament amb la Cup, els  representants independentistes que té Subirats i que exerceixen com a tals.  Els fets són aquests . No oblidem!

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Informació i opinió sobre la vida municipal

http://www.esquerra.cat/garraf

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Després de la inhabilitació de president Quim Torra i el rebuig del ple als pressupostos del Parlament, es pot donar per esgotada la legislatura?

Creu que s'haurien de convocar ja les eleccions al Parlament de Catalunya?


No