Ple municipal

Som VNG vota en contra de la proposta de retribucions dels polítics de l’ajuntament

Enver Aznar critica que els salaris dels governants no estiguin en la mitjana dels de la ciutadania

Som VNG 16-07-2019 20:43 Lectures 2184
Som VNG vota en contra de la proposta de retribucions dels polítics de l’ajuntament. Som VNG

Som VNG vota en contra de la proposta de retribucions dels polítics de l’ajuntament. Som VNG

Aquest dilluns es va realitzar el ple extraordinari en el que es va presentar el cartipàs. En el primer ple després de la constitució del nou consistori es va votar, doncs, la configuració del govern, de les comissions informatives i de les retribucions dels regidores i les regidores de govern i oposició. Pel que fa a la configuració de les comissions i de les àrees de govern, el grup municipal de SOM VNG va votar favorablement per a que l’ajuntament comenci a treballar. Per una altra banda, i pel que fa a les retribucions dels càrrecs electes i dels càrrecs de confiança, la formació va votar en contra.

En aquest punt, el portaveu Enver Aznar va reflexionar sobre el fet que els sous dels polítics estan molt per sobre de la mitjana dels de la ciutadania, tot i que a la nostra ciutat no es produeixen escàndols com en d’altres. “Si fem un anàlisi senzill de buscar els ingressos mitjans de qualsevol persona, que en la gran majoria està força per sota dels 2.000€, veiem que els de la política no es corresponen als de la ciutadania”, va afirmar el regidor. A més, va recordar, que com ja havia dit el 2015, que "s’ha demanat a la ciutadania que s’estrenyi el cinturó, mentre que la classe política mai se l’ha apretat”. El que es va proposar és molt similar al de 2015 i, com ja va fer en aquell moment, SOM VNG va votar en contra.

Finalment, també es va criticar que es mantingués com a càrrec de confiança al Coordinador de Territori i Espai Urbà, amb un salari similar al d’alcaldia, i que les tasques d’aquest tipus de càrrecs no estiguin fiscalitzades ni són del tot transparents. A més, el regidor, en un primer moment, va reflexionar sobre el fet que el primer que obliga la llei és a debatre sobre els salaris dels polítics, i no sobre qüestions més urgents per a la ciutadania.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No