Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

Comunicat conjunt sobre el Festival de Cinema de Sitges

Manifest del govern municipal i tots els grups de l'oposició de l'Ajuntament de Sitges

Ajuntament de Sitges 17-08-2019 17:35 Lectures 1269

Arran del cessament del director general de la Fundació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya, Xavier Duran, i davant les darreres declaracions a diferents mitjans de comunicació i a les xarxes socials, els grups polítics sotasignants que formen part del Plenari de l’Ajuntament de Sitges manifesten el següent:

1r.- La decisió del cessament de Xavier Duran ha estat presa de forma consensuada entre el govern de l’Ajuntament de Sitges, els grups de l’oposició i la Generalitat, i en cap cas de forma unilateral.

2n.- El Govern Municipal convoca una Junta Extraordinària Urgent de Portaveus el mateix dia de celebració del Ple de juliol per consensuar una sortida adequada a la situació generada tant per l‘informe d’Intervenció General com d’altres circumstàncies que fan replantejar al govern el model de gestió del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Tanmateix, no hi ha un acord per decidir quin ha de ser el moment per fer-la efectiva i per això es convoca una reunió urgent l’1 d’agost a l’ICEC (l'Institut Català de les Empreses Culturals) a Barcelona per valorar de forma conjunta amb la Generalitat com i quan s’ha de fer el cessament i s’acorda demanar la presència del fins aleshores director general de la Fundació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya davant els grups polítics de l’Ajuntament en una trobada el dimarts 6 d’agost, per donar-li l’oportunitat d’explicar la seva visió dels fets esdevinguts.

3r.- Desprès de les diverses trobades, s’arriba a l’acord entre ICEC, Govern Municipal i grups de l’oposició de fer el cessament de manera immediata del director general de la Fundació del Sitges - Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya com a director general de la Fundació. La decisió va ser ratificada per acord del Patronat de la Fundació del Festival de Cinema de Sitges per majoria.

4t.- El Govern Municipal ha manifestat la necessitat d’efectuar aquest cessament basat en un canvi de model de gestió. Els grups a l’oposició han compartit aquesta visió i per aquest motiu s’han consensuat tots els passos duts a terme.

5è.- Els grups polítics sotasignants volen donar tot el suport i reconeixement al Festival de Cinema pel que representa per a Sitges en tots els àmbits i per aquest motiu tots els grups treballaran conjuntament per millorar el certamen encara més.

6è.- Per acabar, els grups sotasignants reiteren el seu agraïment a Xavier Duran per tots els anys de dedicació al Festival i desitgen el millor de cara a la nova etapa que comença.

 

GRUPS MUNICIPALS SOTASIGNANTS:

ERC SITGES

JUNTSXSITGES

PSC SITGES

CIUTADANS SITGES

SITGES GRUP INDEPENDENT

GUANYEM SITGES

NOU HORITZÓ

COMUNS VERDS DE SITGES

EL MARGALLÓ

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No