Ple municipal

Poca transparència del govern tripartit vilanoví

PSC Vilanova 18-09-2019 20:44 Lectures 1283

Fer un resum del Ple és parlar bàsicament d’un únic punt de l’ordre del dia destacable: l’aprovació d’unes bases per a la convocatòria d’ajuts al lloguer. Hi estem d’acord i hi vam donar suport. Aquests ajuts de lloguer jove formen part d’un dels eixos del Pla Local d’Habitatge que es van anar pactant anualment i concretament aquesta formava part de les actuacions a desenvolupar l’any 2017.

En el debat d’aquest punt el grup socialista hem reclamat la redacció immediata d’un nou Pla Local d’Habitatge, ja que l’actual es troba totalment desfasat en un context que ha canviat totalment respecte a l’any 2012-2013 en que s’aprovà.

En aquest Ple, el govern va dur per urgència la contractació del nou servei per a la millora i manteniment de l’enllumenat de la ciutat. Des de l’any 2010 no s’ha fet cap actuació de renovació important, i la situació és prou coneguda: carrers i barris a les fosques i una absoluta manca de manteniment en un servei bàsic.

Aquest és el tercer cop que s’intenta aprovar aquest contracte. Els anteriors cops tant ERC com la CUP es van oposar, i especialment la CUP que va denunciar la privatització de serveis municipals com aquest contracte. Doncs bé, mentre fa exactament dos anys la mateixa regidora Marta Jofra carregava contra els plecs del contracte de renovació de l’enllumenat, al Ple de dilluns defensava les bonances de la gestió externa, del que abans, per ella, era la privatització i l’entrada de grans grups empresarials en la gestió dels serveis municipals.  Ens sorprèn, però més ho hauria de fer al seu electorat.

Quina és la credibilitat que aporta a la política un grup que, en un tema tant important com un contracte de més de 16 milions d’euros, ara defensa el vot a favor i utilitza els mateixos arguments que utilitzava el regidor del PDeCat  i abans hi votaven en contra, amb acusacions que ratllaven l’insult?

En definitiva, una forma de fer política que a part de no tenir cap credibilitat i demostra la oposició absolutament tronada i sense projecte d’aquest partit en els darrers anys.

Volem també evidenciar l’actitud amb una part de la oposició per part del govern, desqualificant les mocions que presenta la oposició, la utilització de la seva majoria per desfer acords a on fins ara la majoria de grups havien anat a una, com els convenis de platja Llarga, i que s’afegeix a l’actitud d’aquest estiu de fer fora al PSC del despatx de l’Ajuntament, utilitzant a la Policia Local per notificar aquest acord o traient els cartells que assenyalaven la ubicació dels nostres despatxos i que després de quasi dos mesos no han reposat.

Una actitud i una pràctica política sorprenent sobretot venint de partits que sempre han tingut discursos absolutament contraris a tot això.

Finalment, també volem destacar la manca de treball amb les entitats de la ciutat i de forment de participació de la ciutadania en 3 projectes importants per Vilanova i la Geltrú. La participació és un dels deures a millorar per part de tots els consistoris.

En els grans projectes de la façana marítima es va acordar poder treballar-los amb temps i obtenint tota la informació per analitzar-la i poder fer propostes. Doncs bé, aquest estiu ha quedat aprovat el projecte de nou passeig al dic de ponent, sense que ningú hagi pogut debatre’l, com ja hem denunciat.

L’obra de la rotonda del carrer Zamenhoff i ronda Ibèrica, que si bé és una mesura dels pressupostos participatius, té una afectació important a diversos barris. A data d’avui encara no s’ha explicat a cap de les tres associacions de veïns i veïnes afectades.

I la tercera, el govern ha anunciat que no convocarà el consell general del Consorci Eixample Nord, òrgan a on es debaten els assumptes d’aquest projecte important per al futur de la ciutat.

Una absoluta manca de transparència i de participació, ja no cap als grups de la oposició, sinó a les entitats i associacions.

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No