Ple municipal

El Ple aprova elaborar un nou Pla Local d’Habitatge

En el Ple SOM VNG es torna a quedar sol defensant una política valenta de recuperació de la gestió directa dels serveis municipals

Som VNG 08-10-2019 20:05 Lectures 627

El Ple d’octubre va seguir amb la brevetat de l’apartat de dictàmens. La suma de poques propostes sobre temes centrals i l’existència d’una majoria absoluta que abreuja els debats, van fer que l’apartat de mocions tornés a ser la part més rellevant de la reunió. En aquesta ocasió, SOM VNG va presentar tres mocions sobre aspectes importants per a la ciutat i per al país.

En primer lloc, va presentar una moció per un nou Pla Local d’Habitatge i per un nou Estudi d’Anàlisi i Diagnosi de l’Habitatge. Aquest estudi és la base sobre la que s’elaboren els plans locals d’habitatge, ja que fan una radiografia profunda de l’estat d’aquest sector. El que disposava fins ara l’Ajuntament era de 2010, pel que es trobava totalment desactualitzat. Segons el govern, des del maig ja es disposa d’un nou estudi, però encara no s’ha publicat ni s’ha fet arribar als grups d’oposició. També es proposava l’elaboració d’un nou Pla, que compti amb les entitats i plataformes que defensen el dret a l’habitatge. Aquest pla, com va dir Enver Aznar, es troba en la pròrroga, i tot i que legalment seguim dins de termini, l’ajuntament ha de fer els deures, i tenir com més aviat millor un nou Pla que doni resposta a fenòmens com la bombolla del lloguer, la multitud de pisos buits en mans de fons voltors i la falta de parc públic d’habitatge disponible per a polítiques socials. La moció va ser aprovada per unanimitat.

Una altra de les propostes al Ple va ser la moció, a proposta de l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf, sobre la Llei Aragonès. En aquesta, a més del rebuig a aquest projecte de llei, pel fet de ser el marc  legal idoni per a la privatització de tots els serveis que garanteixen els drets més bàsics, també es presentaven un seguit de propostes en el sentit de recuperar la gestió directa dels serveis municipals que, ara per ara, estan sota gestió privada. Així doncs, es demanava al govern que en sis mesos presentés un Pla, de mig i llarg termini, per a la remunicipalització dels serveis. A això, el govern va respondre amb excuses sobre formes i temps, per no assumir el compromís d’establir una agenda valenta en aquest àmbit. Va sorprendre, de nou, el paper del grup municipal de la CUP, que va defensar la mateixa línia  Novament, SOM VNG es va quedar sol defensant la gestió directa dels serveis públics.

La darrera moció, que van presentar CUP i SOM VNG, es solidaritzava amb les 9 persones detingudes el passat 23 de setembre, i rebutjava la repressió contra l’independentisme, tant per part dels cossos policials de l’Estat com per part dels Mossos d’Esquadra.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres