Museu d’Interès Nacional

Gràcies, Víctor Balaguer!

Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer 24-10-2019 18:38 Lectures 909

L’associació Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer celebra la declaració de Museu d’Interès Nacional que la Generalitat de Catalunya ha atorgat a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

Aquesta declaració no només fa justícia a la institució fundada l’any 1884 per Víctor Balaguer, sinó que és el reconeixement de la importància d’uns continguts i d’un continent que transcendeixen l’àmbit local i que són referent nacional de la cultura catalana dels segles XIX i XX.

Aquesta declaració que fa la Generalitat de Catalunya i que eleva la nostra institució a la màxima categoria museística -després dels museus nacionals- no és, però, un simple reconeixement públic. És un acte administratiu molt motivat i justificat que confereix una especial protecció a la institució i, alhora, imposa l’obligació de mantenir, sinó millorar, els requisits que l’han feta mereixedora de tal categoria.

Des de l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu volem agrair, a l’equip de treballadors de la Biblioteca Museu, la seva professionalitat, que entenem que ha estat primordial per aconseguir aquesta fita. També, a la Junta de Patrons de l’Organisme Autònom i a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per haver-ho impulsat.

Esperem que aquest nomenament desperti, especialment als veïns i veïnes de Vilanova i la Geltrú, la necessària consciència que ens ha de fer dignes del llegat que custodiem. La nostra entitat queda a disposició  de tots vosaltres per a fer-ho possible.

Moltes felicitats, Vilanova i la Geltrú!

 

Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Des que l'any 2006 la llei antitabac va prohibir fumar a l'interior bars i restaurants, molts establiments han optat per dotar de calefacció les seves terrasses a l'aire lliure. Es calcula que una terrassa amb quatre estufes en marxa 8 hores al dia emet tant CO2 com viatjar en cotxe 350 quilòmetres.

Què et sembla la prohibició de les estufes a les terrasses dels bars que algunes ciutats han començat a aplicar?


Malament