Museu d’Interès Nacional

Gràcies, Víctor Balaguer!

Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer 24-10-2019 18:38 Lectures 707

L’associació Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer celebra la declaració de Museu d’Interès Nacional que la Generalitat de Catalunya ha atorgat a la Biblioteca Museu Víctor Balaguer de Vilanova i la Geltrú.

Aquesta declaració no només fa justícia a la institució fundada l’any 1884 per Víctor Balaguer, sinó que és el reconeixement de la importància d’uns continguts i d’un continent que transcendeixen l’àmbit local i que són referent nacional de la cultura catalana dels segles XIX i XX.

Aquesta declaració que fa la Generalitat de Catalunya i que eleva la nostra institució a la màxima categoria museística -després dels museus nacionals- no és, però, un simple reconeixement públic. És un acte administratiu molt motivat i justificat que confereix una especial protecció a la institució i, alhora, imposa l’obligació de mantenir, sinó millorar, els requisits que l’han feta mereixedora de tal categoria.

Des de l’Associació d’Amics de la Biblioteca Museu volem agrair, a l’equip de treballadors de la Biblioteca Museu, la seva professionalitat, que entenem que ha estat primordial per aconseguir aquesta fita. També, a la Junta de Patrons de l’Organisme Autònom i a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per haver-ho impulsat.

Esperem que aquest nomenament desperti, especialment als veïns i veïnes de Vilanova i la Geltrú, la necessària consciència que ens ha de fer dignes del llegat que custodiem. La nostra entitat queda a disposició  de tots vosaltres per a fer-ho possible.

Moltes felicitats, Vilanova i la Geltrú!

 

Amics de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Si no han d'estudiar, ni treballar, ni fer la neteja obligada, ni el temps acompanya per sortir al carrer, ni el "no fer res" és una opció, què t'agrada fer a casa quan tens una estona per a tu?

Quan tens temps lliure a casa, quina és l'activitat de lleure que prefereixes fer?

Llegir
Veure la TV
Cuinar
Fer manualitats
Escriure
Meditar
Jugar
Altres