Pressupost municipal

Els pressupostos de 2020 no responen a les necessitats de la ciutadania

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

En el Ple extraordinari de pressupostos, el grup municipal de SOM VNG ha manifestat el seu rebuig a la proposta del govern liderat per Olga Arnau. El motiu, la reducció de despesa en polítiques socials i, per tant, la pèrdua de recursos per fer front a la situació d’emergència social que viu la ciutat i el país. En aquest sentit, la regidora Ester Franco ha volgut incidir en que no n’hi ha prou amb dir-ho, sinó que “cal definir de què es tracta, i un cop ben definida establir unes línies d’actuació per enfrontar-la”. Per a la regidora de SOM VNG, una situació d’emergència social vol dir que “per a àmplies capes de la societat no estan garantides les condicions materials d’existència. Això vol dir, que no està garantit l’accés a l’habitatge, no estan garantits els subministraments bàsics, no ho està una alimentació saludable”.

Per al grup municipal aquesta situació no és nova, però el nou govern no dona una resposta adequada. Aquesta afirmació es tradueix, en els pressupostos, en una pèrdua de recursos per adquirir més habitatges per polítiques socials, de recursos en les ajudes d’urgència social, de recursos en les ajudes per pal·liar la pobresa energètica, i recursos per a les bonificacions socials dels tributs locals. També hi ha altres qüestions més tècniques, segons la regidora de SOM VNG, “com són la manca d’informes jurídics sobre la sostenibilitat dels nous equipaments que es volen crear, la vulneració del conveni col·lectiu que denuncien els sindicats, a possibilitat que els pressupostos de l’Estat deixin en paper mullat tot l’apartat d’inversions, la manca d’una partida per al protocol de seguretat que es van comprometre a implementar en el ple anterior, entre d’altres qüestions que denoten que aquest és un pressupost coix”.

L’any 2018, ha recordat el grup municipal, “ens vam abstenir en els pressupostos que va presentar ERC, i que recollia moltes de les propostes que vam fer de forma conjunta, també amb la CUP”. Avui, ha afirmat Ester Franco, “ens trobem amb un pressupost, fet per part dels partits que van elaborar la mateixa proposta, però que planteja una direcció ben diferent”. A SOM VNG, tal com va expressar la regidora, “ens hagués agradat poder votar a favor d’uns pressupostos que donessin resposta a l’emergència social, amb els que es poguessin adquirir més habitatges, etc., però ens trobem que aquests pressupostos, suma’t a les Ordenances Fiscals, no només no responen a les necessitats mínimes de la ciutadania, sinó que a més pugen els impostos a canvi de res”.  

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local