Ocupació via pública

Carta del Moviment Cultural Cristià a l'Ajuntament de Vilanova

Moviment Cultural Cristià 11-01-2020 11:26 Lectures 1211

A/aAlcaldessa Sra. Olga Arnau i Sanabra:

Salutacions cordials:

A propòsit de la negativa de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú per a que el Moviment Cultural Cristià (MCC) pugui posar una taula informativa sobre les injustícies de la Fam, l’Atur i l’Esclavitud Infantil, exposem que:

1. El Moviment Cultural Cristià (MCC) el passat mes d’Octubre va realitzar telefònicament al departament de Serveis Viaris la consulta de com tramitar una llicència per a l’ocupació de via pública de la ciutat.

2. Dies més tard ho realitzà per escrit i arribà al departament de convivència, per al mes de Gener poder posar al carrer (Rambla principal que dona al C/del Col·legi), una parada informativa.

3. Que la resposta de l’Ajuntament va ser negar la possibilitat de tramitar la llicència perquè el MCC no és una associació registrada a l’Ajuntament i no té seu a la ciutat.

4. Que aquesta negativa és una vulneració dels drets de la ciutadania, entre d’altres el dels titulars de l’article 21.1 de la Constitució i la sentència STC66/1995:

- “Se reconoce el derecho de reunión pacífica y sin armas. El ejercicio de este derecho no necesitará autorización previa”. (art 21 CE).

“En una sociedad democrática, el espacio urbano no es sólo un ámbito de circulación, sino también un espacio de participación”.(STC 66/1995, FJ 3)

5. El Moviment Cultural Cristià (MCC), és una entitat de l’Església Catòlica, reconeguda i inscrita en el registre d’associacions d’àmbit privat per la Conferència Episcopal Espanyola i el Ministeri de l’Interior.

6. Entre d’altres accions, el MCC desenvolupa la “Campanya Permanent per la Justícia en les Relacions Nord—Sud. Contra les causes de la Fam, l’Atur i l’Esclavitud Infantil. No mataràs!, Déu“, des de fa més de 35 anys. Aquestes accions es fan amb el treball gratuït i solidari de moltes persones que treballem per fer-ho possible, sense cap subvenció i sense ànim de lucre.

7. Per col·laborar a la creació d’opinió pública solidaria al servei dels empobrits, que són més del 80% de la humanitat, és la nostra voluntat presentar la Campanya també a la ciutadania de Vilanova, entre d’altres coses perquè El Moviment Cultural Cristià té en Guillem Rovirosa, fill predilecte de la Vil·la, el seu referent principal.

Per tant, comuniquem a l’Ajuntament què si no hi ha una resolució que posi fi a aquesta vulneració del dret de la ciutadania:

1. Informarem a tots els grups polítics, a la Defensora de la Ciutadania, a la premsa, etc. la insolidaritat que suposa prohibir que la veu dels empobrits sigui escoltada als carrers de les nostres ciutats.

2. Igualment, el MCC portarà al carrer la Campanya solidària amb els empobrits de la Terra, en la data prevista, 18 de gener.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

El Penedès i Garraf en ple arriba a la segona fase del desconfinament. A les portes de l'estiu i amb un futur incert, segurament ja heu començat a fer plans per a les vostres vacances

Heu començat a fer plans per aquest estiu?


No