Treballadores familiars

Cuidem a les cuidadores

Luz Lázaro 25-02-2020 12:27 Lectures 1030
Avis, gent gran, residència. ACN / Lourdes Casademont

Avis, gent gran, residència. ACN / Lourdes Casademont

Soc Treballadora familiar, ja jubilada, i tinc necessitat d'explicar les meves experiències en aquesta feina, que és difícil, que demana un gran esforç i dedicació i que, en canvi, està tan poc valorada per les administracions.

M'agradaria ajudar a fer prendre consciència perquè se'ns tingui en compte i se'ns valori per això mateix.

La meva primera experiència va ser en una Fundació, de la qual només tinc bones paraules: companyerisme, una directora i una Treballadora social humanes i de les quals vàrem rebre sempre el suport necessari.

La meva segona experiència va ser en un Ajuntament i com en l'anterior lloc, va ser genial i vaig formar part d'un equip formidable.

Després va venir l'externalització: paraula terrible per a nosaltres, que va significar el declivi.

La meva tercera i darrera experiència va ser en una empresa: caos, mal remunerades, érem simples números, sense suport psicològic, ens sentíem abandonades. No dramatitzo en absolut. Nomes em cal afegir que vaig deixar la feina, vaig abandonar. Em vaig negar a treballar en aquesta empresa per un sou de misèria i en la qual em sentia molt explotada i gens reconeguda.

Amb aquestes paraules, dirigides a les administracions, vull denunciar  que ha primat l'interès econòmic per sobre de lla interès cap a les persones que necessiten de la cura d'aquesta figura: la TREBALLADORA FAMILIAR.

També voldria dirigir-me a les cuidadores no remunerades, que estan fent una tasca imprescindible i digne d'elogi i que estan absolutament invisibilitzades, tant des del punt de vista social com des del punt de vista del seu impacte en l'economia.

Posem sobre la taula aquesta necessitat social, imprescindible en la nostra societat tal i com la tenim organitzada actualment. Retornem a la solidaritat i a la humanitat.

Luz Lázaro
Vilafranca en Comú

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres