Suport institucional

Comunicat de suport del govern municipal de Vilanova a José Antonio Valverde Ramírez, Josant

'Es tracta d'un nou cas de criminalització del Dret de manifestació, reunió i llibertat d'expressió, que des de l'Estat Espanyol s'exerceix amb especial virulència contra la dissidència política dels Països Catalans'

Redacció 09-03-2020 11:54 Lectures 1262
Comunicat de suport del govern municipal de Vilanova a José Antonio Valverde Ramírez, Josant. CUP Vilanova

Comunicat de suport del govern municipal de Vilanova a José Antonio Valverde Ramírez, Josant. CUP Vilanova

El govern municipal, format pels grups d'ERC, JxCat i Capgirem VNG, manifesta el seu suport a l'activista vilanoví José Antonio Valverde Ramírez, Josant, davant el judici que afronta a partir d'avui, 9 de març, per haver-se manifestat pacíficament contra el Consell de Ministres celebrat a Barcelona el 21 de desembre de 2018.

Per als 13 regidors i regidores del govern, es tracta d'un “nou cas de criminalització del Dret de manifestació, reunió i llibertat d'expressió, que des de l'Estat Espanyol s'exerceix amb especial virulència contra la dissidència política dels Països Catalans”, amb menyspreu jurídic al Dret de manifestació i protesta que aquell dia milers de persones, com Josant, van exercir. Així mateix, consideren significatiu que la policia no detingués Josant ni i l'impedís manifestar-se, malgrat els greus fets que se li atribueixen.

Per altra banda, el govern vol posar de manifest que Josant és un ciutadà actiu i implicat socialment a la ciutat, que participa en iniciatives col·lectives sempre des del civisme i el respecte, com a soci de l'Ateneu, membre de la junta de l'AFA de l'escola Canigó i membre del Club de Handbol de la ciutat, entre d'altres. Per tot plegat, s'expressa el suport a Josant i la seva família davant la situació que estan patint, alhora que denuncia la criminalització que s'està fent del dret de protesta.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres