Crisi del coronavirus

El PSC presenta una bateria de mesures de suport a famílies, autònoms, empreses i teixit econòmic de Vilanova

Sol·licitem al govern que concretin el més aviat possible com faran efectives les mesures ja anunciades

PSC 22-03-2020 20:39 Lectures 513
El PSC presenta una bateria de mesures de suport a famílies, autònoms, empreses i teixit econòmic de Vilanova. EIX

El PSC presenta una bateria de mesures de suport a famílies, autònoms, empreses i teixit econòmic de Vilanova. EIX

Davant la situació extraordinària i a la vista que a hores d’ara no té data de finalització i és probable que s’allargui en el temps, el PSC de Vilanova i la Geltrú ha presentat al govern unes primeres mesures. Des del PSC volem fer públic el nostre agraïment a tot el personal municipal, Policia Local i a la resta de professionals de serveis de salut i emergències, així com el personal de les empreses de serveis que aquests dies treballen per garantir els mínims essencials per cuidar les persones i la ciutat.

Tant el grup municipal, com la resta de l’agrupació s’ha posat des de fa dies a disposició del govern municipal per a que utilitzin l’organització per al que la ciutat pugui necessitar les properes setmanes.

També sol·licitem al govern que concretin el més aviat possible com faran efectives les mesures ja anunciades, i presta el suport per facilitar els tràmits que siguin necessaris per poder-les adoptar, així com estudiar-ne d’altres.

Aquesta primera bateria de mesures que presentem han de permetre minimitzar l’impacte econòmic de la pandèmia sobre l’activitat econòmica i les famílies els mesos vinents:

A. Mesures fiscals municipals

Deixar sense efecte per a l’any 2020 l’increment de taxes i preus públics.
Plans personalitzats per a famílies, comerços i empreses que es trobin en dificultats, per poder fraccionar i flexibilitzar pagaments més enllà de l’any 2020, sense interessos ni recàrrecs.
En base a les taxes i als preus públics del 2019:
Exempció de la taxa d’ocupació per a terrasses durant el temps de tancament més un trimestre com a mesura de suport a la restauració i hostaleria de la ciutat.
Exempció de la taxa de recollida d’escombraries a autònoms, comerços i activitats durant el temps de tancament més un trimestre i estudiar-ne cas a cas els casos a on calgui ampliar aquest termini en funció de la recuperació de l’activitat econòmica.
Devolució de la taxa als mercadals que no s’hagin pogut obrir i exempció durant el temps de tancament més un trimestre com a mesura de suport.
Devolució o compensació dels preus públics d’escoles municipals, escoles bressol, centres esportius municipals i altres.
Ampliació dels terminis de pagaments de tot els impostos i taxes dels previstos al calendari fiscal dins de l’exercici fiscal.

B. Mesures de suport a empreses o proveïdors municipals i a l’economia de la ciutat

Garantir la liquiditat els propers mesos d’empreses i proveïdors de l’Ajuntament, prioritzant autònoms, petits comerços i empreses de la ciutat davant la falta de liquiditat en la que es trobaran i garantir la continuïtat de contractes.
Començar a preparar des d’aquest moment un pla de reactivació econòmica municipal conjuntament amb agents econòmics i socials de Vilanova i la Geltrú, per iniciar-lo un cop finalitzi la situació.

C. Mesures d’ajuts a persones que perdin la feina  o es trobin en situació de vulnerabilitat

Ampliar econòmicament la partida d’ajuts al lloguer, ja existent al pressupost i realitzar properament una convocatòria extraordinària per a les persones que hagin perdut la feina i tinguin dificultats per a pagar el lloguer els propers mesos.

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres