Crisi del coronavirus

El PSC presenta una bateria de mesures de suport a famílies, autònoms, empreses i teixit econòmic de Vilanova

El PSC presenta una bateria de mesures de suport a famílies, autònoms, empreses i teixit econòmic de Vilanova. EIX

El PSC presenta una bateria de mesures de suport a famílies, autònoms, empreses i teixit econòmic de Vilanova. EIX

Davant la situació extraordinària i a la vista que a hores d’ara no té data de finalització i és probable que s’allargui en el temps, el PSC de Vilanova i la Geltrú ha presentat al govern unes primeres mesures. Des del PSC volem fer públic el nostre agraïment a tot el personal municipal, Policia Local i a la resta de professionals de serveis de salut i emergències, així com el personal de les empreses de serveis que aquests dies treballen per garantir els mínims essencials per cuidar les persones i la ciutat.

Tant el grup municipal, com la resta de l’agrupació s’ha posat des de fa dies a disposició del govern municipal per a que utilitzin l’organització per al que la ciutat pugui necessitar les properes setmanes.

També sol·licitem al govern que concretin el més aviat possible com faran efectives les mesures ja anunciades, i presta el suport per facilitar els tràmits que siguin necessaris per poder-les adoptar, així com estudiar-ne d’altres.

Aquesta primera bateria de mesures que presentem han de permetre minimitzar l’impacte econòmic de la pandèmia sobre l’activitat econòmica i les famílies els mesos vinents:

A. Mesures fiscals municipals

Deixar sense efecte per a l’any 2020 l’increment de taxes i preus públics.
Plans personalitzats per a famílies, comerços i empreses que es trobin en dificultats, per poder fraccionar i flexibilitzar pagaments més enllà de l’any 2020, sense interessos ni recàrrecs.
En base a les taxes i als preus públics del 2019:
Exempció de la taxa d’ocupació per a terrasses durant el temps de tancament més un trimestre com a mesura de suport a la restauració i hostaleria de la ciutat.
Exempció de la taxa de recollida d’escombraries a autònoms, comerços i activitats durant el temps de tancament més un trimestre i estudiar-ne cas a cas els casos a on calgui ampliar aquest termini en funció de la recuperació de l’activitat econòmica.
Devolució de la taxa als mercadals que no s’hagin pogut obrir i exempció durant el temps de tancament més un trimestre com a mesura de suport.
Devolució o compensació dels preus públics d’escoles municipals, escoles bressol, centres esportius municipals i altres.
Ampliació dels terminis de pagaments de tot els impostos i taxes dels previstos al calendari fiscal dins de l’exercici fiscal.

B. Mesures de suport a empreses o proveïdors municipals i a l’economia de la ciutat

Garantir la liquiditat els propers mesos d’empreses i proveïdors de l’Ajuntament, prioritzant autònoms, petits comerços i empreses de la ciutat davant la falta de liquiditat en la que es trobaran i garantir la continuïtat de contractes.
Començar a preparar des d’aquest moment un pla de reactivació econòmica municipal conjuntament amb agents econòmics i socials de Vilanova i la Geltrú, per iniciar-lo un cop finalitzi la situació.

C. Mesures d’ajuts a persones que perdin la feina  o es trobin en situació de vulnerabilitat

Ampliar econòmicament la partida d’ajuts al lloguer, ja existent al pressupost i realitzar properament una convocatòria extraordinària per a les persones que hagin perdut la feina i tinguin dificultats per a pagar el lloguer els propers mesos.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar