Coronavirus

Demanem a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes que suspengui el pagament dels lloguers d'habitatges, locals i concessions municipals

Fem Poble - En Comú Podem 26-03-2020 9:46 Lectures 852

Sembla ja confirmat que el Congreso de los Diputados ratificarà la sol·licitud de la pròrroga de l’Estat d’Alarma provocada pel Covid-19. A part de la dramàtica sobresaturació del sistema de salut del país i de les conseqüències nocives per a la població d'aquesta, la mesura de prevenció i protecció emprada del confinament domiciliari de la majoria de la població ja estan tenint unes conseqüències igualment catastròfiques per a l'economia domèstica de milions de persones i petites i mitjanes empreses al nostre país. És aquest fet el que justificà que el govern de l’Estat anunciés el primer paquet de mesures socials de protecció sota l'eslògan objectiu de "no vamos a dejar a nadie atrás".

Però aquestes mesures són a totes vistes encara insuficients i fa falta de més esforços per part de totes les administracions per augmentar la cobertura social de l'administració pública sobre la ciutadania. En aquest sentit l’Ajuntament de Barcelona acaba d’anunciar la suspensió del pagament dels lloguers d'habitatges i locals municipals durant els propers 3 mesos, i passat aquests mesos dedicaran 3,5M€ a rebaixar els lloguers de les persones afectades per la crisi. També l’AMB, a través de l’IMPSOL, ha acordat establir una moratòria per al cobrament dels lloguers de pisos i locals durant els mesos d’abril i maig amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la COVID-19 sobre famílies, empreses i comerços.

És en aquesta línia que des de Fem Poble - En Comú Podem demanem al govern de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes que en el marc de les seves competències executi polítiques de similar repercussió, concretament proposem que l’ajuntament suspengui el pagament de les diferents mensualitats que ara mateix gestiona: lloguers d'habitatges socials de titularitat municipal, concessions de locals comercials de titularitat municipal, concessions dels bars dels equipaments municipals, impost sobre l'ocupació de terrasses en la via pública, concessions del mercat municipal que no hagin sigut operatives durant la crisi (excloent alimentació i parafarmàcia), places d'aparcaments i trasters de titularitat municipal i contractes de masoveria urbana.

Hi ha diferents formes de poder aplicar aquestes suspensions, ja siga en el cas dels pagaments anuals o trimestrals de retornar o deixar de cobrar la part percentual referida als mesos de la crisi o directament no fer efectiu el cobrament de les següents mensualitats en el cas que així siga més fàcil. En tot cas, l’important és fer efectiva la mesura i ampliar la cobertura social i fomentar la solidaritat de l’administració pública per ajudar a fer front a les conseqüències econòmiques d’aquesta pandèmia letal.

Per últim, som molt conscients però que avui la majoria de llogaters i llogateres viuen al parc privat. Per això és urgent que l'Estat aprovi una suspensió del pagament dels lloguers que obligui als grans propietaris a assumir les quotes impagades i que prepari ajudes per compensar els més petits, mentrestant no siga així també demanem a l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes que prengui nota de les iniciatives d’altres ajuntaments de la comarca i que demani als propietaris d'habitatges i de locals comercials que estudiïn, en la mesura de seves possibilitats, aplicar una moratòria o una reducció del preu dels lloguers mentre duri l'actual crisi sanitària.

L'opinió de Fem Poble

Fem Poble

Fem Poble

Plataforma ciutadana oberta, horitzontal, plural i reivindicativa

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La pandèmia ens obliga a estar tancats a casa, que és la millor manera de frenar els contagis. Després de dues setmanes de confinament, ens agrada pensar en allò que farem quan això s'acabi.

Què és el primer que faràs quan s'aixequi el confinament?

Anar a veure la família
Quedar amb els amics
Sortir a fer esport
Anar a la perruqueria
Organitzar una festa
Passejar per la natura
Crec que em costarà tornar a la rutina
Altres