Coronavirus

Carta oberta a l’alcalde de Vendrell

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Senyor Kenneth Martínez, en la seva qualitat d’alcalde de la nostra vila i única autoritat que pot convocar un ple li faig aquesta carta oberta, perquè crec que no podem seguir amb la paràlisi institucional que suposa no fer cap ple, on els representants del poble escollits per la gent a les eleccions del maig de 2019, facin control de de la gestió publica que estan fent de la crisi del Coronavirus a la vegada que portin al ple municipal les seves propostes.

Una de les eines principals que teníem per poder controlar al nostre govern local, era el ple municipal. Ara amb l’estat d’alarma provocat per la crisi del Coronavirus al nostre municipi no se’n fan plens i ningú a ciència certa sap el que s’està fent, com s’està fent i que es farà. Jo com a representant d’una part de la societat civil amb la qual treballem per donar solució a problemes que el requereixen dintre de l’ampli marc de treball que tenim,  crec que vist el panorama és molt necessari que l’ajuntament del Vendrell faci un ple extraordinari monogràfic sobre la situació del municipi on ens expliquin a la gent, que s’està fent, i sobre tot quines mesures es prendran per quan es reactivi tot plegat. Jo penso que cal un ple extraordinari sobre aquest tema, per escoltar als que no governen senyor alcalde, per que aquest grups aportin les seves idees i propostes per donar solucions a la societat a la vegada que fan la seva funció fiscalitzadora com oposició, que garanteixi la pluralitat i la representativitat de tothom en el control i la presa de decisions donant la seva conformitat o disconformitat a les propostes presentades pel seu govern. 

D’altra banda li vull recordar senyor alcalde que és molt necessari tirar endavant aquest ple extraordinari, donat que si volem aprovar les propostes que van fer publiques des de la Xarxa de Suport Veïnal que van enviar a tots els grups del ple, de tenir una partida pressupostaria extraordinària per ajudar a la gent durant la crisi, o si volem modificar les percepcions que reben els regidors per dotar de diners aquesta partida d’ajuts a les famílies, tal com proposava la Xarxa Vendrellenca o si volem aprovar qualsevol altra mesura de calat, per reduir els problemes que suposarà la crisis socioeconòmica generada per la crisis del Coronavirus. Necessitem un ple on es faci debat, es proposi formalment o es presenti un pla general que agafi totes les mesures proposades per poder-lo aprovar.

Vull acabar recordant-li senyor alcalde que amb aquest tema no es pot improvisar, per tant al meu entendre seguir dilatant els temps sense prendre cap mesura aprovada a un ple, sobre les diferents qüestions que afecten sobre el nostre municipi, seguir sense explicar a la ciutadania a un ple el que està fent, no és ni de bon tros la solució. Per aquest motiu sent vostè l’únic que pot convocar-lo l’insto a que ho faci com més aviat millor, el silenci no és cap solució. 

Antonio Garcia Leal
Secretari de la AVV Tancat III

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local