Coronavirus

Darrere dels aplaudiments

Portem pràcticament dos mesos deixant-nos la pell i literalment la Salut, som professionals sanitaris "No herois" perquè els herois no moren i dels nostres ja són molts els que han mort per desenvolupar la seva professió segurament sense els EPIS adequats, i més de 35000 infectats per COVID-19.

Som professionals i en el nostre ADN està ajudar a les persones, cuidar-los, portar-los fins a la curació de la millor manera possible amb tot el que estigui a les nostres mans, és la nostra vocació.

Però tot té un límit i considerem que ja no podem continuar sent aquestes "mules de càrrega", que suporten sacs i sacs a la seva esquena.

Portem patint retallades des de la crisi de 2008, retallades en personal, en salari, augment d'hores de treball, contractes precaris...

Les nostres reivindicacions han estat notòries durant aquests anys, però sembla que per als Gerents de Santa Tecla, "Santa casa" per al que volen, no han servit de molt, ignorant les nostres peticions, sense gens de respecte pels seus treballadors i tractant-nos com a simples números, en la que qualsevol hora retallada a un professional sanitari, els suposava un guany econòmic, per aquesta empresa sempre hem estat números i així ens ho han demostrat.

Però va arribar la crisi de la COVID-19, el poble va sortir als balcons aplaudir les nostres" gestes heroiques" com si no ho portéssim fent durant tota la nostra vida professional, amb zero reconeixements, fins i tot empreses i particulars ens porten pastissos, pizzes i tota mena d'aliments, que ens alegren el torn i els estem immensament agraïts, a tots!

Però mentrestant, nosaltres continuem treballant en les mateixes condicions, sumades a les noves provocades per la COVID-19, falta de personal, horaris ridículs per a estalviar-se dues miserables hores del sou d'un sanitari, falta d'equips de protecció individual, falta de previsió, falta de plans de contingència, falta de test .... i amb tot això fins al dia d'avui, com deia anteriorment, "mules de càrrega".

Però ja no podem més i no demanem més del que ens pertany, res més del que ens van robar des de l'any 2008 i més enllà dels aplaudiments la ciutadania ha de saber, que som aquí per i per a ells i que són ells els que utilitzen l'Hospital, sense unes bones condicions ells també patiran la falta de personal, les esperen interminables en urgències, estar en una llitera dos dies perquè no hi ha llit a la planta ... Tot això després de la COVID-19 continuarà passant, igual que la retallada en els nostres drets laborals, per això és hora de dir ja n'hi ha prou!

Està molt bé rebre cartes de l'agraïment del Dr. Adserà, director general de la Xarxa Santa Tecla i del Dr. Pujol i de tots els que dirigeixen aquest conglomerat d'empreses digne de programa de "equipo de investigación" .

Però fins al dia d'avui això és sol el que hem rebut, quan haurien d'estar demanant perdó per la nefasta gestió, no sols d'ara, sinó des dels anys de la crisi econòmica de 2008.

Avui dia no hem rebut cap contestació sobre les DPOS, seguim pendents que ens paguin els plusos de les vacances, seguim a l'espera de test serològics , seguim a l'espera d' EPIS en condicions, seguim a l'espera de personal amb horaris i contractes dignes, seguim a l'espera de la recuperació salarial ... Espera, espera i espera ... Anys portem esperant...

I diem prou!

També et pot interessar