Crisi del coronavirus

Nova proposta de mesures per a l'activació econòmica de Vilanova del grup municipal socialista

Un cop més el grup municipal del PSC ens posem a disposició del govern municipal per a definir-les d’acord amb la resta de grups i escoltant els sectors econòmics i socials

PSC 30-04-2020 14:04 Lectures 810
Nova proposta de mesures per a l'activació econòmica de Vilanova del grup municipal socialista. EIX

Nova proposta de mesures per a l'activació econòmica de Vilanova del grup municipal socialista. EIX

A la primera proposta de mesures fiscals, econòmiques i socials que vam realitzar el passat mes de març i que encara no ha obtingut resposta, proposem afegir-hi noves actuacions amb l’objectiu de pal·liar els efectes del Covid-19 a les famílies i l’economia local, i afavorir ràpidament la reactivació:

Proposta en l’àmbit pressupostari:

- Aprovar un nou Pressupost municipal, adaptat a la situació post-Covid-19, que respongui a les necessitats d’un Pacte de Ciutat per a la reconstrucció econòmica i social. El grup municipal socialista ens oferim al govern per treballar-ho conjuntament i per a la seva
aprovació.

Propostes en l’àmbit de promoció econòmica:

- Habilitar ajudes directes, que ja estan en estudi, per valor com a mínim de 500.000 euros, per a petites empreses, comerç local i autònoms de la ciutat, que han hagut de tancar pel decret d’estat d’alarma o han patit reducció de la facturació, per afavorir el retorn a l’activitat.

- Exonerar de la taxa d’ocupació de la via pública, en aquells establiments de restauració que obrin amb limitació d’ocupació.

- Estudiar cas a cas, les concessions municipals xiringuitos o bars, presentant mesures clares de suport, eliminant els lloguers o cànons durant el 2020, i estudiant ampliar espais per recuperar la facturació i garantir distàncies físiques.

- Ajustar els espais públics per a permetre ampliar terrasses, allà on sigui viable, per a garantir les distàncies.

Propostes en l’àmbit social i esportiu:

- Ampliar partides a la gestió de l’àmbit social fins a 500.000 euros, i reforçar totes les àrees municipals relacionades amb la gestió social per a fer front durant els propers mesos a les demandes que es puguin generar.

o Ajuts per les necessitats bàsiques (alimentació, subministraments, ...) a les persones que ho necessitin.

o Dependència: Increment de recursos destinats a la prevenció per evitar situacions com l’actual d'expansió de contagis, tant d'usuaris com de treballadors i treballadores. Mesures a aplicar en tots els serveis que depenen de l'organisme autònom AISSA: residència, centres de dia, menjador social, dutxes socials i servei d'atenció domiciliària.

o Adequació i redimensió dels serveis a la ciutadania: equips d’atenció i assessorament directe a les persones serveis de prevenció i atenció en l’àmbit de la salut laboral.

- Convocatòria d’ajuts al lloguer urgents per a famílies que han perdut els ingressos.

- Habilitar plans d’ocupació extraordinaris per part de l’administració.

- Estudiar la situació dels clubs esportius de la ciutat per fer front a les despeses que es deriven de la seva participació en els diferents campionats la propera temporada. ( les despeses acostumen a fer-se efectives al juliol)

Altres propostes per adaptar la ciutat a la nova situació

- Incrementar les partides pressupostàries i recuperar els serveis de neteja amb reforços als espais públics, platges i serveis de la jardineria, a on caldrà un pla d’actuació per l’anul·lació de serveis durant aquestes setmanes, i també per fer reforç amb personal, per poder tenir un estàndards de neteja i higiene i de major desinfecció, afavorint la contractació de personal que hagi quedat a l’atur.

- Incrementar partides pressupostàries pel manteniment dels espais públics, equipaments socials, educatius, culturals i esportius. Per establir serveis de neteja i desinfecció previs a tornar a utilitzar aquests espais, adequar-los pel moment de tornar-los a obrir gradualment al públic amb tots les garanties sanitàries que es requereixin i establir uns circuits de neteja i higiene i de major desinfecció periòdics.

- Incrementar, en el moment de desconfinament gradual que es considera, els serveis d’autobús urbà durant les hores punta, amb expedicions cada 15 minuts durant aquests franges horàries, per garantir les distàncies físiques dins dels vehicles.

- Estudiar campanyes de suport i de consum local amb comerços de la ciutat a mesura que s’aixequi el desconfinament i obrin comerços locals, assegurant la compra segura als comerços de la ciutat també com un element de promoció.

- Dedicar recursos humans i materials per elaborar un pla que inclogui totes les mesures, actuacions, mecanismes a activar en cas de que es torni a plantejar una situació de pandèmia.

Un cop més el grup municipal del PSC ens posem a disposició del govern municipal per a definir-les d’acord amb la resta de grups i escoltant els sectors econòmics i socials de la ciutat.

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No