Tecnologia 5G

Implica’t en la paralització de la 5G. El moment és ara!!

Pla de l'estand de Qualcomm al Mobile World Congress, amb múltiples referències a la tecnologia 5G. 26 de febrer del 2018. ACN

Pla de l'estand de Qualcomm al Mobile World Congress, amb múltiples referències a la tecnologia 5G. 26 de febrer del 2018. ACN

La tecnologia 5G és la cinquena generació després de 2G, 2,5G 3G, 3,5G i 4G. Ja hem deixat enrere els primers telèfons mòbils amb els que només podíem parlar o rebre SMS. La implantació de la xarxa mòbil de quinta generació es presenta com la manera de multiplicar les autopistes de la informació, de permetre descarregar de forma molt més ràpida àudios, pel·lícules, etc. Els que s’hi dediquen diuen que amb la seva implantació es preveu, augmentar exponencialment el nombre de dispositius connectats, bé sigui objectes quotidians (rentadora, nevera, robot aspiradora,etc.), com elements del mobiliari urbà, vehicles a motor, robots industrials... o connectar qualsevol dispositiu electrònic sense intervenció humana, en temps real; a una escala mai vista.

Però la 5G  té una cara fosca que la ciutadania també ha de saber. Pel seu desplegament es necessiten instal·lar petites antenes (amb receptor i emissor) cada 100-500 metres en ciutats i pobles. Cada 250- 500 metres a les carreteres. La Ley General de Telecomunicaciones 9/2014 del 9 de maig, estableix en l’article 29 que les companyies de telecomunicacions tenen el dret a l’expropiació forçosa i a l’ocupació de la propietat privada per a les instal·lacions de la seva xarxa de telecomunicacions, això vol dir que podran expropiar terrats i teulades de particulars. També es col·locaran (ja s’està fent) 12.000 satèl·lits (algunes fonts apunten 20.000) en òrbites baixes de l’atmosfera per irradiar tot el planeta, fins a l’extrem que la Societat Astronòmica Francesa declara impossible l’observació dels astres. Pel que fa als nous telèfons mòbils, disposaran en el seu interior de desenes d’antenes del tipus multifaç, per la qual cosa, és fàcil entendre que la contaminació electromagnètica produïda per les emissions de radiofreqüències es multiplicarà per tot l’espai, incloent l’interior de les nostres llars.

La seva instal·lació i posta en marxa suposa un negoci multimilionari de gran impacte en l’economia mundial, mercat del que, en el nostre cas, són directament beneficiaris els grups espanyols de telecomunicacions: Movistar, Orange, Vodafone... Aquestes empreses troben en les grans corporacions dels mitjans de comunicació, on el periodisme independent és inexistent, els col·laboradors ideals per a transmetre a la societat una imatge només de “bondats” i “beneficis”. Aquest grups empresarials no podrien aspirar a un negoci tan productiu, si no comptessin també amb l’aval d’ universitats públiques, que ofegades per la manca de subvencions, entren en el joc de cedir investigadors formats amb diners públics, per a treballar en línies d’investigació d’interès exclusivament privat, no responent així a les necessitats reals de la societat. Tot això no podria prosperar sense l’auspici i el vist-i-plau dels governants, que són qui acaben oficialitzant als grans acords que s’estableixen entre tots.

La ciutadania hem de saber que l’anomenat Plan Nacional 5G que forma part de l’agenda del Gobierno de España, tot i estar a les portes de posar-se en marxa per experimentar un desplegament territorial importantíssim, no ha presentat estudi d’impacte sobre la salut i el medi ambient, tal com preveu la Ley General de Salud Pública, situació que ha estat denunciada pel Defensor del Pueblo Español i per associacions ciutadanes com Ecologistes en Acció i la PECCEM (Plataforma Española Contra la Contaminación Electromagnètica).

La gravetat i la importància d’aturar el 5G es demostra davant la mobilització de científics i metges de 35 països, als que s’acaben d’afegir 345 metges i 900 sanitaris belgues. Aquests professionals recomanen una moratòria per al desplegament de la cinquena generació de telecomunicacions fins que els perills potencials per a la salut humana i el medi ambient hagin estat descartats per científics independents a la industria i resta d’actors implicats. Aquests científics manifesten que la seguretat a l’exposició del 4G mai s’ha demostrat, tot al contrari s’han anat acumulant evidències de la seva nocivitat, per la qual cosa, és fàcil preveure que amb la 5G augmentaran notablement els riscos sanitaris i ambientals, doncs s’incrementarà l’exposició als camps electromagnètics (CEM) de radiofreqüència (RF) respecte de la 2G, 3G, 4G, WIFI, ja existents.

La majoria de metges especialistes en medicina ambiental i epidemiòlegs coincideixen en que el 90% de les malalties i trastorns de la salut que patim actualment tenen causes mediambientals associades a estils de vida poc saludables i per exposició a factors de risc exògens (mediambientals).

L’actual pandèmia de càncers, ictus, infarts, fibromialgies i malalties neurodegeneratives (Alzehimer, Parkinson, Esclerosi Múltiple, Esclerosi Lateral Amiotròfica, etc.) tenen dos causes principals:  la brutal contaminació química i electromagnètica a la que estem sotmesos. També és la principal responsable també de les cefalees, fatigues cròniques, insomnis, TDAH (Trastorn de Dèficit d’Atenció i Hiperactivitat) en nens i joves, depressió, disminució de la capacitat d’atenció, d’observació i concentració, de la disminució de la capacitat de la memòria, de la baixada dels coeficients d’intel·ligència, al·lèrgies, trastorns mentals, i una llarga llista.

Cal recordar que a l’any 2011 la OMS (Organización Mundial de la Salud) va catalogar la Contaminació Electromagnètica com “potencialment cancerígena” i ara en  implantar la tecnologia 5G agreujarà encara més la pandèmia de malalties que patim, segons afirmen la majoria dels científics independents.  Pots ampliar aquesta informació als següents enllaços:

https://www.ecoportal.net/paises/efectos-salud-redes-5g/?cn-reloaded=1
https://www.gigahertz.es/blog/?434-medicos-belgas-contra-el-5g-
https://plataforma.quieroauditoriaenergetica.org/blog

Hi ha molts municipis que estan treballant amb força per a implantar la 5G, doncs la pressió dels interessos és molt forta, però els efectes nocius que aquesta nova tecnologia pot comportar està augmentant la preocupació entre la població. Ginebra, Roma, Brussel·les, Venècia i 12 municipis més d’Itàlia, Districte de Columbia dels EEUU, Ajuntament de Glastonbury i de Frome del Regne Unit i d’altres més, han aconseguit, a través de demanar-ho als seus Ajuntaments, aturar aquesta tecnologia:

https://www.ecoportal.net/paises/suiza-paraliza-5g/
https://plataforma.quieroauditoriaenergetica.org/blog/14-categoria-blog-1/482-paises-rechazan-5g
https://www.upc.edu/es/sala-de-prensa/noticias/cataluna-se-convierte-en-el-primer-laboratorio-abierto-de-5g-a-escala-europea

Aquestes setmanes són decisives doncs des de la Plataforma Ciudadana QAE s’està presentant a tots els Ajuntaments de més de 100.000 habitants, una petició telemàtica de suspensió de qualsevol tecnologia 5G.
https://plataforma.quieroauditoriaenergetica.org/blog

Nosaltres no fem oposició a les millores tecnològiques però no podem acceptar qualsevol tecnologia a qualsevol cost. Defensem que els Governs, ateses les problemàtiques ambientals i de salut que totes i tots estem patint, tenen l’obligació de ser capaços d’abandonar les tecnologies contaminants i posar la seva força per a donar suport a les tecnologies innòcues. En aquest camp, la tecnologia LI-FI és vista com una alternativa en l’avanç d’aquesta recerca. En aquest enllaç trobaràs un Hospital a Perpinyà que funciona perfectament amb aquesta tecnologia.
https://youtu.be/6Zyd3at3akM

Ara els Ajuntaments no tenen excusa!!  La Dirección General de Telecomunicaciones y de la Secretaría de Estado para el Avance Digital de l’ actual Ministerio de Economía y Empresa admet que el Plan Nacional 5G no és una norma ni un document  per la qual cosa, el Plan Nacional 5G no és vinculant!! És a dir, un Ajuntament no incórrer en cap il·legalitat si es nega a implementar la tecnologia 5G al seu municipi. 

El desplegament de la 5G,només depèn de nosaltres!! Per això et demanem la teva implicació! L’objectiu d’aquesta campanya és aconseguir una xarxa de persones i associacions que sincronitzin (fins el 29 de maig) totes les accions que ja s’estan fent a través de la Plataforma QAE.

Posem a la teva disposició les següents accions:

1. En primer lloc pots signar la petició presentada per la Plataforma Ciudadana para la investigación judicial del sector elèctrico – QAE, on ja s’han recollit 35.000 signatures:

https://bit.ly/2Wdaf8H

2. A continuació, pots entrar en el  blog d’aquesta plataforma i  subscriure’t:
https://plataforma.quieroauditoriaenergetica.org/blog/14-categoria-blog-1/492-participacion-ciudadana-rechazo-tecnologia-5ge

Valen la pena tots els esforços!!!  Doncs tal com ens alerten els científics independents no tenim les garanties sanitàries ni ambientals per assegurar que puguem sobreviure als efectes de la contaminació electromagnètica que el desplegament de la 5G provocarà a gran escala a les persones, al món vegetal, animal i al conjunt del Planeta.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!