Pressupost municipal

Perquè Som Poble-ERC ha votat NO al pressupost municipal 2020

Som Poble-ERC 21-05-2020 8:32 Lectures 311

El grup municipal de Som Poble – ERC ha votat contra l’aprovació definitiva del pressupost 2020 en el ple extraordinari de l’Ajuntament del Vendrell d’aquest dimarts, 19 de maig. És el pressupost aprovat inicialment el 17 de febrer, quan encara no ens havia arribat l’epidèmia. Aquest pressupost servirà de ben poca cosa per respondre a l’impacte de la Covid19 i afrontar els reptes que planteja. Caldrà modificar-lo i adaptar- lo a la nova situació. Haver votat en contra quan el que es necessita és consens i acords transversals per resoldre l’emergència pot semblar anecdòtic, però no ho és.

Des del 17 de febrer les raons per oposar-s’hi s’han reforçat. Cal dir no a l’augment lineal de la taxa d’escombraries (10%), és hora d’ajudar a les famílies, reactivar i transformar l’economia del municipi i fer polítiques d’ocupació, que es necessitaran més que mai. I l’increment en 550.000 € de la despesa en sous del regidors del govern i en càrrecs de confiança, tot vulnerant el Pla d’ajust vigent, no és precisament un exemple de quines han de ser les prioritats.

Avui s’espera que els grups municipals es mostrin oberts als acords i al consens. És l’hora d’escoltar tothom i valorar totes les propostes. És l’hora de la participació, de donar veu a les entitats i organitzacions ciutadanes. D’escoltar els problemes i les propostes de cada u. De trobar entre tots eines per ajudar a les persones, als aturats, les Pimes, els comerciants i els autònoms.

Per Som Poble-ERC la mà estesa per treballar conjuntament és més important que els números que hi havia sobre la taula a principis d’any. Però pel govern municipal això és pura retòrica, en el millor dels casos. Abans no va voler ni parlar amb Som Poble-ERC de les ordenances fiscals, ni del pressupost ara aprovat. En el ple del 14 d’abril l’alcalde va anunciar “que passaria l’esborrany de la subvenció d’ajuda als autònoms i Pimes a la Junta de Portaveus per entre tots poder consensuar-la”, i dies després la va publicar directament al Butlletí Oficial sense consultar amb ningú. Al principi de la crisi la Junta de Portaveus s’anava reunint setmanalment i estava informada, si més no, de les decisions. Des del 20 d’abril, fa un mes, no ho ha tornat a fer.

El grup municipal de Som Poble-ERC manté la mà estesa per consensuar amb el govern les modificacions del pressupost necessàries per afrontar la crisi. Però l’experiència és fins ara negativa. Per això el no al pressupost no és una anècdota, és un rebuig a l’actitud negativa i prepotent del govern que dona l’esquena a la resta de grups polítics. Creiem que no és hora de posar-se medalles, cal un canvi d’actitud i generar confiança per fer, entre tots, el millor que puguem.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No