Stop 5G Garraf

Catalunya, escollida regió-experiment per al desenvolupament integral de la 5G

Pla curt de l'antena que permet la cobertura 5G a l'estació de FGC de plaça Espanya, el 6 de febrer del 2020. ACN

Pla curt de l'antena que permet la cobertura 5G a l'estació de FGC de plaça Espanya, el 6 de febrer del 2020. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

El projecte de desplegament de la tecnologia 5G, va ser anunciat a so de bombo i platerets, el passat estiu com a símbol de progrés i solució tecnològica per a “millorar” les condicions de vida de les ciutats, les empreses i les persones. L’anunci informava sobre l’acord entre el Sr. Puigneró del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública de la Generalitat de Catalunya i els representants d’ Orange, de la Fundació i2CAT, la UPC i  la Mobile Word Capital Barcelona. Aquest acord converteix Barcelona en laboratori de proves i testatge del sud d’Europa; en la nova Wuhan, on entre el 2018-2019 es van instal·lar unes 10.000 antenes de 5G i que, “casualment” ha estat l’epicentre de la pandèmia de la Covid19. A més d’això, el projecte persegueix crear un espectre d’actuació per a tota Catalunya permetent executar, gràcies al desplegament de fibra realitzat per la Generalitat, iniciatives experimentals de 5G en qualsevol punt del territori, esdevenint el conjunt del país en un entorn obert a l’experimentació, únic i diferencial.

Aquest experiment tecnològic es realitza en el marc del Plan Nacional 5G que forma part de l’agenda del Govern d’Espanya i la seva implementació suposa un augment mai experimentat de la Contaminació Electromagnètica (CE). Aquest tipus de contaminació ha estat denunciada abastament per la Comunitat Científica. Ja des de  l’any 2000, diferents grups i col·lectius de màxim prestigi mundial, van començar a alertar sobre els efectes d’aquesta contaminació sobre la salut de la població, fent crides a la ONU, a la OMS i a la Unió Europea. Es poden rastrejar les alertes en els Congressos de Salzburg (2000 y 2002), Catània (2002), Friburg (2002), Alcalá de Henares(2002), Metges Ambientalistes Irlandesos (2005), Hèlsinki (2005), Benevent (2006), Londres (2007), Venècia (2008), Porto Alegre (2009), París (2009), Brussel·les (2015) i Madrid (2017).

Dit en altres paraules, el Govern d’Espanya i el Govern de Catalunya, les diputacions provincials, les associacions empresarials, departaments d’ingenieria universitaris, empreses de telecomunicacions, entitats bancàries..., estan promocionant els grans “avantatges” de la 5G (abaratiment de costos empresarials, descàrregues més ràpides...),  quan en realitat a data d’avui no existeix cap investigació oficial que acrediti que aquesta tecnologia és innòcua per a la salut de les persones, els animals i les plantes. És més, ara per ara, els governs  tenen sobre la taula més de 10.000 estudis científics que evidencien els efectes negatius per a la salut de la Contaminació Electromagnètica, destacant l’Informe Bioniciative. Segons aquests informes, el desplegament de la tecnologia 5G suposarà que tots els essers vius seran irradiats 100 vegades més que ara. Si els plans de la industria es porten a terme, no hi haurà animal o persona en el planeta que no estiguin exposats les 24 hores del dia a radiacions cent vegades més que les actuals. Aquesta amenaça pot provocar greuges irreparables i permanents en tots els ecosistemes de la Terra. 

Davant l’allau d’advertències científiques, resulta més que inquietant el paper de les nostres autoritats sanitàries, tant les espanyoles (Ministerio de Sanidad, Colegio Oficial de Médicos de España...) com les catalanes (Departament de Salut, Col·legi Oficial de Metges de Catalunya...), les quals gràcies a la submissió dels mitjans d´”informació”, en matèria de salut, poden projectar a la població una imatge de protectors de la població quan en realitat fan el contrari, doncs en altres ciutats europees com Ginebra, Brussel·les, Districte de Columbia dels EEUU,  Ajuntament de Glastonbury i de Frome del Regne Unit, Florència, Venècia i altres municipis italians, davant l’evident connexió entre la Contaminació Electromagnètica i un llistat llarguíssim d’infermetats, no es dediquen a promocionar-la com nosaltres, sinó que ja han optat per protegir de veritat a la població, afanyant-se a prohibir la seva implantació en el seus municipis. El llistat complet i actualitzat es pot consultar a: https://smombiegate.org/list-of-cities-towns-councils-and-countries-that-have-banned-5g/

I davant de tot això que està succeint a Vilanova?

Ara per ara si visitem la web del Neàpolis ens trobem que ja s’ha subscrit una aliança amb la IOT Solutions Word Congrés - Fira Barcelona, anunciada com un espai per a buscar  “solucions” intel·ligents per a la connexió del transport, la gestió i producció de manufactures, els edificis i infraestructures, la “cura de la salut”, etc.  En la mateixa web hi trobem el projecte Smart citys, iniciativa que esdevé una temptació per a quasi tots els gestors públics, ja que suposa arribar a tenir el control de la infraestructura pública (semàfors, càmeres, control d’accessos d’equipaments, recaptació d’impostos...) i conseqüentment del moviment dels ciutadans  a partir quadres de comandament tecnològic únics.

Dit això i el que és més important, des de la Plataforma Stop 5G, no cal dir que estem interessades en saber quin és el posicionament de l’Equip de Govern de Vilanova i la Geltrú, format per la mateixa representació política que a la Generalitat (JuntsxCat i ERC), a més de Capgirem Vilanova – CUP. Desitgem que davant d’aquesta informació divergent dels mitjans oficials, no es segueixin les directrius del partits oficials i optin per protegir de veritat a la població vilanovina.

Finalment, si encara no ho has fet, ET CONVIDEM A DONAR SUPOT A INICIATIVES que s’estan fent en la línia de DEMANAR LA SUSPENSIÓ DE LA TECNOLOGIA 5G:

1) Campanya per evitar l’expropiació de teulades i terrats per a la instal·lació d’antenes per part de les empreses de telecomunicacions:
https://www.change.org/p/presidente-del-gobierno-de-espa%C3%B1a-suspender-la-instalaci%C3%B3n-del-5g-en-los-tejados-y-azoteas-de-espa%C3%B1a
2) Aturem la 5G a Barcelona i tota Europa:
https://www.change.org/p/ada-colau-stop-experimentos-5g-en-barcelona-y-en-toda-europa

3) Registrat a la denuncia col·lectiva: El meu ajuntament sense 5G:  
Primer que cal fer és subscriure’s, el tràmit no et suposarà cap obligació econòmica ni compromís d’afiliació amb l’entitat. Posteriorment has d’anar fent les passes, fins que hagis rebut tres correus de la Plataforma QAE.  Si tens algun dubte, aquí pots veure el vídeo tutorial (8 passes per a formalitzar l’adhesió):
https://www.facebook.com/Plataformastop5gGarrafVng/videos/771803603355966/

Pots estar al dia de les darreres novetats de la nostra Plataforma a la pàgina del Facebook:
https://www.facebook.com/Plataformastop5g-Garraf-Vng-103887441329109/?ref=bookmarks
 
SI US PLAU, IMPLICA’T EN DONAR A CONÈIXER AQUESTES INFORMACIONS ENTRE ELS TEUS AMICS, FAMILIARS, COMPANYS D’ASSOCIACIÓ, FEINA, VEÏNS, ETC.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local