L'AFAVC del Vendrell i Comarca posa punt i final a les activitats

AFAVC 23-06-2020 10:59 Lectures 329
AFAVC. Eix

AFAVC. Eix

Des de l’Associació de Familiars de malalts d’Alzheimer i altres demències del Vendrell i Comarca (AFAVC) ens hem vist empesos a prendre una decisió molt difícil i que ens dol profundament, per desgràcia, l’associació és també un dany col·lateral del COVID-19.

Ja fa temps que des de l’entitat estem fent mans i mànigues per tirar endavant totes les activitats programades amb un pressupost insuficient. Actualment, les despeses pujaven a uns 9.000 euros anuals, que es destinaven a la Musicoteràpia, la Teràpia amb gossos i el Grup d’ajuda mútua per al Centre de Dia Anna Serra i la Residència la Muntanyeta, un desemborsament molt superior als ingressos que teníem.

Les ajudes que rebíem per part de l’Obra Social “la Caixa” s’han vist reduïdes, i el suport de l’Ajuntament ha estat lamentable, amb traves burocràtiques i subvencions que arribaven tard (amb més de 4 anys d’endarreriment). Aquest any, havíem demanat un augment de la subvenció (que actualment era de 1.000 €) per les altes despeses que estàvem assumint amb les activitats i teràpies; però se’ns va negar al·legant que no hi havia diners. Ens sembla una falta de respecte cap a la nostra gent gran que des de l’Ajuntament se’ls cuidi tan poc i es despreocupin del seu benestar. Des de l’associació estàvem assumint unes activitats que haurien hagut de dur a terme des del nostre consistori. S’han omplert la boca aquesta pandèmia dient que s’estaven destinant els diners de subvencions i partides d’altres departaments a Serveis Socials, per ajudar a qui més ho necessiti, però la realitat hem vist que és una totalment diferent.

Aquest any no hem pogut comptar amb bona part dels ingressos que teníem, ja que provenien de les quotes de socis (que hem decidit no cobrar per l’aturada de totes les activitats durant la pandèmia) i les propostes que oferíem al setembre, com la Caminada popular i el Tastet musical.

Així doncs la Junta de l’AFAVC hem hagut de prendre la decisió de posar punt i final a les activitats que oferíem i que tenien un cost econòmic, ja que no ens veiem amb la capacitat de poder seguir assumint aquestes despeses.

Volem, però, seguir oferint el nostre suport i col·laboració a tothom qui ho necessiti, familiars, usuaris i socis que tingueu dubtes o consultes. Ens podreu trobar al nostre local, al telèfon 606 822 065, al correu electrònic afavc@hotmail.com, al nostre web www.afavc.cat i al Facebook @AFAVC.

Per últim, volem donar les gràcies als socis i les sòcies, als membres de totes les juntes que han format part d’aquesta entitat, al col·lectiu Terra i Taula, a l’AMBP, al Museu Deu i a totes les persones que heu col·laborat i donat el vostre suport, de veritat que sense vosaltres no hauríem aguantat tant de temps. No volíem arribar aquí, ens resistíem a fer aquest pas, però al final la situació ha estat insostenible.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

Entitats ecologistes i animalistes demanen a les administracions públiques que es limiti l'ús de la pirotècnia per l'afectació a la salut de persones i animals per contaminació acústica i també per contaminació de l'aire.

Creus que s'hauria de limitar l'ús de la pirotècnia?


No