Via pública

Moció per la millora de la via pública

PSC Vilanova 23-07-2020 14:27 Lectures 628
Brutícia al costat dels contenidors. Eix

Brutícia al costat dels contenidors. Eix

La manca de manteniment i de neteja en els espais públics de Vilanova i la Geltrú està provocant una degradació evident en la major part d’aquests espais.

La gestió de l’àmbit de la via pública, a la nostra ciutat, s’està fent sense cap criteri de priorització. La manca de model d’espai públic té una clara repercussió sobre polítiques que s’han revertit. En aquests moments, des de fa més d’un any,  hi ha un servei de neteja i de recollida d’escombraries prorrogat, paralitzat políticament sense possibilitat de fer les actuacions i les inversions necessàries, un concurs pel contracte de l’enllumenat públic repetit tres vegades i a hores d’ara encara per determinar, una manca de visió clara pel que fa a la mobilitat.

Fins fa uns anys, l’espai públic era un element més per a la qualitat de vida dels vilanovins i de les vilanovines i la promoció de la ciutat . Avui clarament, és un dèficit clamorós de la ciutat.

Aquesta situació s’agreujat durant els mesos de confinament en els serveis de neteja i manteniment de la via pública es van reduir a serveis mínims.

Fa uns dies veiem com diferents associacions de veïns es dirigien a l’alcaldessa per traslladar-li per escrit la situació de deixadesa en que es troben els espais públics dels seus barris i fer li arribar un seguit de demandes que consideren imprescindibles per tornar a dignificar l’espai públic de la ciutat.

Cal revertir aquesta situació, resoldre problemàtiques com la millora de la recollida de residus, la neteja dels carrers i places i el manteniment de la via pública. Cal revertir al deixadesa actual, prioritzant espais públics de qualitat per viure i conviure.

La promoció de la ciutat, depèn també de tenir una ciutat neta i endreçada, una ciutat ben il·luminada i no a les fosques, una ciutat amb zones verdes de qualitat.

Per tot això el Ple de l’ajuntament de Vilanova i la Geltrú acorda:

1. Elaborar en el termini d’un mes un Pla de Xoc per actuar a la via pública, que inclogui actuacions en neteja, manteniment i jardineria, acordat amb les AAVV, per als propers 6 mesos que permeti aturar el nivell de degradació i deixadesa de la mateixa.

2. Redactar un Pla d’Actuació a la via pública integral pels propers 3 anys determinant i prioritzant les actuacions a desenvolupar.

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No