Medicina ancestral

Una mirada diferent sobre el sistema de salut

Medicina natural i tradicional. EIX

Medicina natural i tradicional. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Des de fa més de 30 anys soc usuària de les ancestrals medicines tradicionals i complementaries (MTC), denominació que engloba un conjunt de pràctiques i productes com la medicina tradicional xinesa (acupuntura...), l’ayurveda, la fitoteràpia, l’homeopatia, la naturopatia, l’osteopatia, la quiropràctica entre d’altres. L’Organització Mundial de la Salut (OMS) es va fixar pel 2014-2023 com a objectius, aprofitar les pràctiques que acabo d’anomenar per tal d’emprar-les per a la salut, el benestar i l’atenció de les persones, per la qual cosa aquest organisme recomana que els estats membres de la Unió Europea incorporin els productes i les pràctiques al sistema de salut.

A España que ja fa tres dècades que forma part de la UE, ens trobem que la incorporació en el sistema de salut de les medicines alternatives (MTC) està per fer. El Gobierno no només no ha fet la feina de donar espai a altres maneres de guarir i ser guarit, sinó que en l’etapa dels Ministres Sra. Duque i Sra. Carcedo del PSOE va iniciar una creuada per a defensar el seu concepte de medicina única i excloent de qualsevol altra pràctica mèdica diferent de l’oficial. Aquesta ideologia, la va plasmar a través de denunciar a determinats col·lectius o professionals als Tribunals i també, a través de campanya mediàtica Pseudociencies, Intrusismo y Sectas Sanitarias en la que es va gastar (ens vam gastar) 1 milió d’euros.

Pel que fa al posicionament en aquest tema per part de la Generalitat de Catalunya, primer voldria posar en valor algunes decisions que es van prendre en l’etapa del Tripartit que van marcar un clar distanciament amb la política del Reino d’España. Una d’elles va ser presentar la ciutat de l’Hospitalet del Llobregat com a candidata, al que, segons la premsa del moment, anomenava el més gran hospital de medicina xinesa del món, projecte a dia d’avui, aturat. En la mateixa època, la Conselleria de Salut va crear la primera Unitat de Salut Integrativa al Consorci Sanitari de Terrassa, un espai inspirat en els millors hospitals d’EEUU, centres de salut on els seus pacients tenen la sort de beneficiar-se de teràpies provades com la nutrició, el mindfulness, l’acupuntura, les teràpies energètiques... També en el mateix període polític, promogut per la exconsellera de Salut, Sra. Marina Geli es va impulsar el decret de reconeixement, per a metges i metgesses, de l’especialitat de la medicina complementària (homeopatia).

Però les flors i violes es van anar acabant, donant-se la situació que el Govern de la Generalitat ha anat mostrant sense complexos, la seva identificació amb el concepte de medicina única, arribant a practicar una política clarament hostil en vers a pràctiques i paradigmes mèdics diferents, barrant el pas a productes alternatius diferents als farmacològics. La nul·la  discrepància entre els dos governs, l’absència de crítica per part de l’oposició, han creat un relat de “bons” (medicina oficial i medicaments) i “dolents” (medicina xinesa tradicional, naturopatia, osteopatia, teràpies energètiques, etc.).  Gràcies al clima polític i als efectes “pedagògics” la campanya de les  Pseudociències, la industria mediàtica ens ha acostumat a tertúlies on els “periodistes” es dediquen a fer la riota de pràctiques com l’homeopatia, oficialment reconegudes com a especialitat mèdica a Alemanya, Bèlgica, Brasil, Bulgària, Colòmbia, Costa Rica, Cuba, Equador, Hongria, Índia, Lituània, Mèxic, Pakistan, Portugal, Regne Unit, Romania, Sri Lanka, Sud-àfrica i Xile, entre d’altres països. Tot plegat ha aconseguit crear una imatge negativa o com a mínim dubtosa d’aquestes teràpies davant l’opinió pública.

El repudi contra las MTC s’ha evidenciat en plena crisi sanitària. Per exemple, en el moment de col·lapse, amb les esfereïdores xifres de morts a les residències, des de la Conselleria de Salut (Consellera Sra. Alba Vergés) es va dir que per a respondre a les necessitats, era necessari mobilitzar metges jubilats i estudiants acabats de llicenciar i de l’últim curs de carrera. Cal destacar que un moment de manca de personal i de no disposar de tractament específic per a la Covid-19, la cúpula directiva de la Conselleria de Salut de manera injustificable, no va donar resposta a l’oferta de col·laboració presentada per l’Acadèmia Mèdica d’Homeopatia de Barcelona, qui va enviar un dossier on explicava l’efectivitat de l’homeopatia durant més de 200 anys en el tractament d’epidèmies de còlera, grip espanyola de 1918, grip A, Malària, Leptospirosi, Dengue, febre Chikungunya, etc. Altres metgesses i metges, llicenciats en medicina, en actiu i llarga experiència professional en medicina complementària, van haver d’obrir una petició al change.org per demanar ser escoltats.

El context de la Covid-19 també ha posat en relleu la tortuosa censura sobre l’MMS, precursor del diòxid de clor, anomenat de manera despectiva pels mitjans de comunicació i les xarxes “lleixiu”. El diòxid de clor s’usa com a potabilitzador d’aigua en diversos municipis, això vol dir que si fos tan dolent com els seus detractors diuen, ja fa temps que aquestes poblacions haguessin resultat intoxicades.  També s’usa com a agent desinfectant de les bosses de sang per a transfusions i molta gent l’aplica com a teràpia per a moltes malalties.

Com és pot veure a Internet, les persones que s’han atrevit a divulgar les propietats del diòxid de clor han estat durament sancionades i perseguides. Començaré parlant del cas més conegut a Catalunya, el del Sr. Josep Pàmies, agricultor i activista que ha estat sancionat diverses vegades per la Conselleria de Salut, una d’elles per import de 300.000 €. També ha estat sancionat pel Col·legi Oficial de Metges de Catalunya. Val a dir, que fins ara, totes les denuncies presentades han estat arxivades.

El segon cas és el del Sr. Andreas L. Kalcker, biofísic que fa 13 anys es dedica a la investigació del diòxid de clor (CDS) amb fins terapèutics. El Sr. Kakcker, entre moltes altres coses, és autor del llibre La salud prohibida que Amazon acaba de retirar de la venda. Si està interessat en el tema, pot descarregar-se la versió gratuïta a Internet.

Es difícil imaginar el calvari que aquestes persones han de patir per la pressió de governs i de lobbys tan importants com el farmacèutic i el mediàtic, sense oblidar la censura de les xarxes, on Twiter i Facebook ha tancat els seus comptes, malgrat tenir milers de seguidors i un munt de vídeos penjats.

Mentre aquestes circumstàncies tan desagradables i poc democràtiques succeeixen, la societat ha de saber que els promotors d’aquest producte ja han aconseguit tres patents per les que han fet explicita la seva donació a la societat, qüestió que evidencia que els seus defensors no es mouen per finalitats lucratives, a diferència de la farmaindústria i les corporacions mèdiques que clarament ho fan.

En la mateixa línia, el fet de parlar de les propietats de l’MMS, o diòxid de clor, ha comportat el tancament de Mindalia TV, amb més de 20.000 vídeos, havent-se creat posterioment Mindalia Plus com a reacció.  Sense èxit també han intentat tancar la Caja de Pandora TV. La creuada per evitar que surtin a la llum els beneficis per a la salut d’aquest producte ha fet desaparèixer centenars de testimonis de particulars de diferents països que acreditaven curacions de diferents malalties amb l’ús del diòxid de clor. A continuació volia oferir-los el vídeo del programa Conclusiones irresolutibles on el mateix Miguel Noche explica la seva experiència amb l’MMS (Dióxido de Cloro. Llamamiento a Gobiernos del científico Andreas Kalcker) que no podran veure ni escoltar, perquè mentre estic escrivint, acabant de despenjar-lo, sota  l’advertiment: El video se ha retirado porque infringia las normas de la comunidad de Youtube.

https://www.youtube.com/watch?v=cQNYIavs_s8&t=8s

En aquest context d’incertesa i preocupació en el que les solucions oficials no descarten futurs escenaris de confinament, acaba de produir-se una notícia que mereix ser escoltada. El Ple del Senat de Bolívia, a través dels assajos clínics i estudis preliminars ha constatat que el diòxid de clor (CDS) salva vides, per la qual cosa ha aprovat l’elaboració, comercialització, subministrament i ús del diòxid de clor per a la prevenció i tractament de la Covid 19. El procediment compta amb la certificació de la Universidad Técnica de Oruto (UTO). La  Universitat de Tarija, a través del seu servei de salut, també ha autoritzat el seu ús, sempre sota seguiment mèdic. La producció del producte es fa en laboratoris públics o privats reconeguts per les autoritats competents. El producte es podrà comprar sense recepta mèdica a la a les farmàcies.

https://correodelsur.com/sociedad/20200715_senado-da-luz-verde-al-uso-de-dioxido-de-cloro-en-el-pais.html

El camí costerut i tortuós de la censura, la pressió dels inversors de la farmaindústria, la desaparició de continguts de les xarxes,  de moment, no ha impedit que a l’Equador també s’hagin començat els estudis preliminars i assajos clínics realitzats per l’associació AEMEMI (100 persones amb el 97% casos d’èxit, en només 4 dies, han estat recuperades). Podrà comprovar la notícia i a més informar-se sobre els motius pels quals funciona el CDS veient el vídeo que li annexem,  penjat en una plataforma descentralitzada de Youtube, Facebook, etc., per tal de protegir els continguts pedagògics de la censura:

https://lbry.tv/@Kalcker:7/100-Covid-19-Recuperados-Con-Cds--Aememi-1:1?r=3HjkA7vfUjLE4gTappooSekm2PuYr5Du

També hem sabut de l’existència de la Coalición mundial Salud y Vida (COMUSAV), a través de la qual, des de la situació de pandèmia de la Covid-19, s’han aplegat, inicialment 800 i ara ja 2.000 metgesses i metges de Bolívia, Catalunya, Colòmbia, Equador, Espanya, Mèxic, Perú, Xile... Aquests professionals prescriuen diòxid de clor per a combatre la Covid-19 amb recuperació de quasi el 100%  dels pacients, sense efectes secundaris. 

El nostre sistema de salut ha demostrat comptar amb excel·lents professionals (professionals mèdics i d’infermeria, sociosanitaris, auxiliars, etc.), però la vàlua dels mateixos no pot compensar les mancances d’un sistema on els metges i metgesses acaben convertint-se en mers distribuïdors de medicaments, els quals irremeiablement acaben generant efectes secundaris als pacients que els prenen.  Els convido a repassar les entrevistes realitzades al Dr. Ramon Laporte, cap del Servei de Farmacologia de l’Hospital de la  Vall d’Hebron (convidat recentment a FAQSTV3). El Dr. Laporte ja ens ha advertit en diferents ocasions que la nostra societat està sobremedicalitzada i que uns dels perills més important és que desconeixem els efectes dels medicaments entre sí. Segons ell, al menys un 50% dels medicaments prescrits en el sistema de salut són innecessaris i en alguns casos contraindicats, essent més perjudicials que beneficiosos.

El Dr. Laporte és l’autor del pròleg del llibre Medicamentos que matan y crimen organizado, on s’explica el negoci creixent i multimilionari de les farmacèutiques. L'Agència Europea del Medicament calcula que cada any moren a Europa 197.000 persones a causa d'efectes adversos, xifra similar a les morts per la Covid 19 i que no sabem s’hi s’inclou els efectes tòxics de les vacunes en la població, ja que aquests acostumen a ser minimitzats o directament ignorats sota el mantra oficial i repetit de que són “innòcues”.

En societats que en teoria són democràtiques hauríem de poder qüestionar obertament què està passant. Malauradament, ara per ara, els interessos de les corporacions mèdiques, el negoci dels inversors farmacèutics i les complicitats amb partits polítics, tant a España com a Catalunya evita el que moltes persones pensem que seria desitjable:

Integrar en la seguretat social, la medicina tradicional i complementaria (MTC) i els diferents productes alternatius en un únic sistema públic clarament renovat al servei de la salut de totes i tots. Si es complissin els objectius 2014-2023 de la OMS, la ciutadania es podria beneficiar d’allò positiu de cada paradigma mèdic.  La incorporació de les pràctiques naturals ajudaria a la població en aspectes bàsics preventius, que farien disminuir substancialment el que el Dr. Laporta anomena consum innecessari de medicaments.

En moments com l’actual les pràctiques preventives derivades de les MTC, amb la seva correcte aplicació, són més necessàries que mai, ja que la població necessita enfortir les defenses immunològiques, actualment afeblides degut a les conseqüències del confinament i les mesures adoptades (aïllament social, por a futurs contagis, inseguretat per la inestabilitat de l’economia, efectes físics i psicològics per l’ús continuat de la mascareta, etc.).

Per últim, davant la inexistència d’un tractament específic per a la Covid-19, la Conselleria de Salut te l’obligació ètica i moral i la responsabilitat política de tenir en compte els resultats dels estudis preliminars i assajos clínics oficials que, malgrat totes les dificultats, s’han fet i s’estan fent en altres països i que demostren la idoneïtat del diòxid de clor pel tractament de la Covid-19. En circumstàncies com les actuals, és imprescindible obrir la ment i posar fre als  interessos de la farmaindústria... Per damunt de tot, cal evitar el patiment de la gent, hem de lluitar per evitar els efectes negatius de nous confinaments en la salut de les persones i de l’economia.

Marta Domènech Flores

Consultora de creixement personal

Autora del llibre: Súbete al árbol más alto

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Últims articles publicats


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local