Crisi del coronavirus

Els comuns de Vilanova demanem no baixar la guàrdia davant la covid19 i la nova normalitat

Demanem als tres partits que governen una concreció més acurada dels mitjans humans, materials i econòmics que estan contemplats en el pla de Xoc Social i Econòmic

Vilanova en comú 29-07-2020 15:49 Lectures 1819

Portem dies llegint i escoltant com tornem a tenir nous rebrots, increment dels contagis i territoris on han de tornar a aplicar mesures estrictes de mobilitat i reducció dels aforaments, amb el que tot això comporta tant a nivell sanitari com per l’economia dels territoris implicats.

Des del grup polític els Comuns volem expressar la nostra preocupació perquè considerem necessari que els governs municipals vetllin en tot moment per la salut i el benestar de la ciutadania i ara més que mai, fomentin els hàbits saludables i segurs entre totes les persones posant a disposició els mitjans humans i tècnics necessaris per fer front als efectes que se’n deriven d’aquesta crisi sanitària.

Sabem que el nostre govern local un cop aixecat el confinament domiciliari va fer, com tots els governs municipals del país, un esforç econòmic i humà per destinar els recursos necessaris per aconseguir implantar mesures especials per lluitar contra la pandèmia del covid-19 (cartelleres grogues senyalitzen les mesures preventives, reducció zones d’estacionament per augmentar l’espai per la mobilitat dels vianants, augmentar el nombre de professionals a serveis socials i promovent una pla de Xoc Social i Econòmic)

Però totes aquestes mesures d’urgència s’han activat durant el mes de juny. I des de llavors fins ara, què?
A dia d’avui ens trobem espais públics utilitzats per la nostra canalla (campus i casals d’estiu) sense cap tipus de cartelleres on es recordi per exemple l’obligació de portar mascareta; espais públics amb concentracions de persones sense gel hidroalcohòlic com són els mercadals del dissabte; zones de platja on els lavabos presenten una neteja deficient o grups esperant per dutxar-se; jovent i d’altres no tan joves gaudint de la nit vilanovina sense mascareta ...

Demanem als tres partits que governen una concreció més acurada dels mitjans humans, materials i econòmics que estan contemplats en el pla de Xoc Social i Econòmic. Siguem conscients, més que mai, que la nostra ciutat rep a l’estiu un increment important de visitants  i cal fer una aposta decidida, clara i concreta per a garantir la seguretat i la salut de tothom. No es pot baixar la guàrdia, cal insistir i millorar els protocols i mesures en tots els àmbits de la ciutat i especialment a l’espai públic. En aquest sentit cal prioritzar l’increment de recursos humans augmentat per exemple els efectius de la policia local (reclamació que el cos porta fent fa temps) i amb la creació d’un cos d’agents cívics que acompanyin i ajudin a garantir que l’activitat i usos als nostres carrers, places i espais són segurs.

La pandèmia ha obert reptes i oportunitats que cal amb determinació treballar i resoldre de forma immediata: En clau social atès que la pandèmia ve associada amb una crisi econòmica que està afectant a les famílies i grups més vulnerables; en clau econòmica perquè el Garraf, tal i com va publicar l’Eix Diari fa  pocs dies - atenent l’informe territorial de la demarcació de Barcelona elaborat per la Cambra de Comerç i la Diputació de Barcelona- és, de tot el país, la comarca on es perden més llocs de treball i on es dona el major nombre d’ERTOS; en clau sanitària per evitar que no tornem a patir brots com el que va afectar a la residència dels Josepets.

Des de Vilanova en Comú tenim clar, que ara per ara, no podem baixar la guàrdia i aquesta actitud i voluntat és la recepta per a fer front als efecte del covid19, i tenim la responsabilitat tothom, la ciutadania, però especialment el consistori de la ciutat.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No