Coronavirus

Una reflexió sobre el COVID19 a Vilanova

Laura Vicente Villanueva 07-08-2020 12:49 Lectures 2857
Ball De Diables de Vilanova i la Geltrú. Eix

Ball De Diables de Vilanova i la Geltrú. Eix

Aquesta reflexió neix de la experiència viscuda aquests dies passats. La Colla del Ball de Diables de Vilanova i la Geltrú van estar assajant els «versots» que cada any fan per la Festa Major posant totes les mesures de seguretat, donat que era un grup de unes 30 persones.

Quan els meus fills hem van dir que a la Colla hi havia un positiu de Covid.19, la por va ser el primer sentiment que em va aflorar. Immediatament vaig pensar que els farien el test de las PCR i que farien un rastreig del positiu. També pensava que ens tocava confinar-nos a tots/totes, no tan sols el grup de la colla de Diables sinó també els familiars convivents. No tinc cap coneixement mèdic i, per tant, parlo de oïdes, parlo del que diu TV3, parlo del protocol que sento a les noticies.

Però no, no va ser així. El Sr. Enric Garriga i Ubia, regidor de Cooperació, Participació, Salut, Memòria històrica i Economia social i solidària (per la CUP) va respondre a un problema de salut que podia arribar a ser greu pel número de persones en contacte amb el positiu amb una única recomanació: «creiem que seria altament recomanable mantenir la quarantena per a totes les persones que han estat en els assajos del grup»1.

I res més. Cap tipus de prova (si volien fer-se les proves tocava pagar a la sanitat privada), els membres de la Colla que treballaven no podien agafar la baixa sense fer-se la prova i, per tant, havien d’anar a treballar. I respecte a les famílies convivents dels membres de la Colla, la nota deia lo següent:

Desconec si algun rastrejador/a va fer un seguiment dels contactes de la persona que va tenir el positiu.

Malauradament ara entenc com pot començar un brot de Covid.19 malgrat que les autoritats municipals tinguin tota la informació poques hores després de que la Junta Directiva de l’Entitat  tingués coneixement d’aquest positiu.

Passada una setmana de la notificació d’aquesta situació encara no sabem si pot haver-hi algun positiu més donat que no tothom s’ha fet les proves.

 Àrea de Polítiques de Ciutadania Regidoria de Salut. Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. NOTA DE RECOMANACIÓ DE MANTENIR LA QUARANTENA ENTRE LES INTEGRANTS DEL GRUP DE DIABLES PEL CONTACTE ESTRET MANTINGUT AMB UNA PERSONA POSITIVA DE COVID-19

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No