Coronavirus

Jugar vora la platja amb el nen ja no és possible

Després d'aquest confinament al pis i amb aquesta calor, una de les coses que més m'agrada fer aquest estiu amb el nen de dos anys és anar a la platja, banyar-me, fer castells de sorra, clots, jugar... Fins ara havia estat així.

A la platja de Ribes Roges hi ha uns informadors i informadores que són agradables i correctes, i amb educació m'han avisat de què el nen i jo no podem jugar a vora l'aigua; o estem dins l'aigua o ens tenim que anar 6 metres endins cap a la sorra. El motiu és què amb el COVID-19 no es pot garantir mantenir la distància si juguem allà. Ho sigui, els adults, que entenem la situació, no podem moure'ns uns metres i s'han de moure els nens i nenes.

Vaig pensar que era broma, però no, és cert, m'ho van tornar a repetir. No sé si és una normativa estatal, autonómica o municipal (potser algún responsable de l'administració pot treure'm del dubte), però em sembla absurd que per a què els adults puguem fer les nostres passejades a la platja vora l'aigua, els infants han de desaparèixer del nostre camí, igual com quan vam fer durant el confinament, els infants amagats (es veu que eren "supercontaminadors", ara no tant) i els darrers en poder sortir de casa. No entenc aquesta mirada adultocèntrica i si aquest any (molt complicat per tothom ho sé) què els hem regalat als infants els passarà factura a nivell emocional i/o els generarà algun trauma. Si és així i són venjatius crec que ens hem guanyat el final dels nostres dies a una Residència de tercera edat gestionada per una empresa participada per en Florentino Pérez.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar