Coronavirus

''Tot sortirà bé'' però problemes per fer la prova del COVID19 i la baixa...

Oriol R. 07-08-2020 13:04 Lectures 1287
ABS Vilanova I CAP Sant Joan. Ajt. de Vilanova

ABS Vilanova I CAP Sant Joan. Ajt. de Vilanova

Tant de bo el que expliqués ara fos mentida o una broma de mal gust, però malauradament no ho és. Dimarts 4, al meu lloc de feina al Vendrell, van anunciar-nos que un company havia donat positiu en Covid-19 i que, per protocol, ens havíem d'aillar i fer la prova amb la finalitat d'evitar riscos, ja que treballem cara al públic. Jo visc a Vilanova i la Geltrú, així que com l'endemà era festiu, fins dijous 6 no podia posar-me en contacte amb el meu CAP, el de Sant Joan.

Mentre que els meus companys de diferents localitats del Baix Penedès ja estaven de baixa i amb la prova realitzada o programada, a mi des del CAP de Sant Joan es negaven a fer-m'ho al·legant que necessitaven un justificant de l'empresa, que era protocol. Em sorprèn, els meus companys del Baix Penedès no han tingut aquest problema, però demano el justificant.

Com que treballo a una multinacional i el Vendrell pertany a Tarragona, m'havien d'enviar l'informe des de la mútua de Tarragona. I trigarien uns dies, perquè no sabien bé com gestionar-ho, ja que era el primer cas que és trobaven així atès que tothom havia estat testat sense aquest requisit. Informo al CAP i em diuen que no em poden fer la prova ni la baixa, què és protocol, un altre cop.

Em veig obligat a saltar-me l'aïllament i a presentar-m'hi presencialment. Res, no em volen atendre perquè encara no tinc el justificant de la feina, que quan el tingui torni. Els responc que si realment el que volen és que infecti a tot el Vendrell, que no és just que no puguin fer-me la prova, que treballo cara al públic. Que com a mínim em facin la baixa i quan tingui el justificant ja els hi lliuraré.

Després de moment de tensió aconsegueixo parlar amb l'infermera de guàrdia, molt atenta, i em fa la prova pertinent, la baixa i em diu que quan tingui l'informe de la feina que li enviï.

Sí, ho he aconseguit, però he hagut de saltar-me l'aïllament i soc un possible cas de Covid-19.

Val més el protocol que les nostres vides?

Per al CAP de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú sembla ser que sí.

Cartes a la direcció

Publica aquí el teu article d'opinió, comentari, denúncia, agraïment, etc, envia'ns un e-mail a opinio@eixdiari.cat

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No