Ordenances fiscals

VeC proposa una fiscalitat més social, més verda i amb perspectiva de gènere

Imatge de la roda de premsa dels regidors de Vilafranca en Comú. Eix

Imatge de la roda de premsa dels regidors de Vilafranca en Comú. Eix

Vilafranca en Comú considera que ja és hora de posar-se les piles i no ajornar mes els canvis que les OOFF necessiten per afrontar la crisi sanitària, econòmica, social i mediambiental en que ens trobem. Davant la tendència a la reducció dels ingressos  municipals i a un augment de les despeses per a fer front a la situació, VeC proposa un acord fiscal entre els diversos grups municipals.

Les propostes que ha presentat Vilafranca en Comú van en la línia d’assolir una major equitat i progressivitat fiscal amb la modificació de l’impost de l’IBI que signifiqui un augment d’aquest pel 0,85% dels impositors i la reducció via bonificacions i subvencions per als impositors amb una situació més desfavorable, a les cooperatives i als establiments culturals. També es proposa establir la tarificació social (preus progressius) en els preus públics de l’Escola Municipal de Música, les instal·lacions esportives i culturals.

Pel que fa a la millora de la sostenibilitat s proposa la modificació de la taxa de gestió de residus per tal de fomentar la reducció, selecció i reciclatge dels residus, amb l’objectiu de reduir la petjada ecològica de la vila d’una forma socialment justa i ambientalment sostenible. Així com desgravacions fiscals pel vehicles híbrids. Quant a l’impuls de l’activitat econòmica i comercial local es proposa de modificar les OOFF que regulen les taxes d’Activitats i de llicències urbanístiques per estimular la reforma d’habitatges i comerços. 

Vilafranca en Comú també proposa incorporar la Perspectiva de Gènere en el Pressupost 2021 per tal de conèixer l'impacte diferencial de despeses i ingressos entre les dones i els homes i els diferents grups de dones i homes. L'anàlisi d'aquest impacte ens permetrà saber qui es beneficia de l'assignació de recursos, qui està pagant els costos d'aquestes decisions i si el pressupost augmenta o disminueix les desigualtats entre dones i homes. I, a partir d’aquí, aplicar la transversalització del gènere en els pressupostos, de manera que, dels recursos dedicats a assolir l'equitat de gènere, de manera progressiva es destinin cada vegada més recursos de manera transversal per totes les Àrees i Regidories, i cada vegada menys a programes específics.

 

Vilafranca en Comú dona ple suport a les treballadores i treballadors de Robert Bosch España Castellet en la seva lluita en defensa de la continuïtat de l’empresa i dels llocs de treball

Poc a poc es va desmantellant la indústria a les comarques de l’Alt Penedès i del Baix Penedès perquè els propietaris de les empreses les van tancant: Calsònic als Monjos, Saint Gobain (Cristallera) a l’Arboç i ara li arriba el torn a Robert Bosch a Castellet i la Gornal. Si aquestes tres fàbriques tanquen l’Alt i el Baix Penedès perdran 1.500 llocs de treball directes i una quantitat similar d’indirectes.

Vilafranca en Comú es posa a disposició dels treballadors i treballadores per lluitar amb ells, colze amb colze, pel manteniment de la indústria i dels llocs de treball al Penedès, afrontant les reconversions necessàries per millorar la seva sostenibilitat. La indústria ha estat un dels pals de paller de les nostres comarques i ha de seguir sent-ho, junt a l’agricultura i els serveis.

Davant la proposta de la direcció de Robert Bosch España Castellet de tancar la fàbrica, Vilafranca en Comú manifesta el seu suport als seus 300 treballadors i treballadores i al seu Comitè d’Empresa en la seva lluita per mantenir l’activitat industrial i els llocs de treball. Alhora, exigim als propietaris i la direcció de l’empresa que es replantegin aquest decisió, ja que la plantilla de la fàbrica ja s’ha reduït a una quarta part entre 2003 i 2020, passant de 1.200 a 300 treballadors.

Ni l’Alt Penedès en general, ni Vilafranca ni Castellet i la Gornal en particular, podem permetre que Robert Bosch tanqui. Hem de treballar per la seva continuïtat fent les reconversions que calguin i mantenint els llocs de treball.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!