En defensa d’una tornada a l’escola segura i pel manteniment de la indústria del Penedès

El grup municipal del PSC de Vilanova  i la Geltrú va presentar al ple municipal del setembre, coincidint amb un inici de curs escolar excepcional i ple d’incerteses per la pandèmia, una moció amb propostes per reclamar una tornada segura als centres educatius, unes propostes que tenen com a objectiu millorar els recursos escolars per encarar aquesta tornada després de  sis mesos. Uns recursos, que especialment li corresponen aportar al departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya: com pot ser l’augment de recursos humans, recursos de protecció i prevenció, recursos pels serveis de menjadors i mesures per eliminar l’escletxa digital manifestada durant la pandèmia.

El govern municipal, novament va rebutjar propostes preferint votar-hi en contra i defensant la gestió del conseller d’Educació, amb una actitud d’utilitzar la majoria absoluta per menysprear les mocions que realitza la oposició a la vegada que la regidora reclamava “més aportacions”, demostrant un cert desconeixement que la oposició fa propostes principalment amb l’eina de les mocions. Com va recordar el regidor socialista Julio Ruiz, “les mocions són l’instrument que l’oposició tenim per aportar propostes, no per fiscalitzar o anar en contra del govern”. Així, el grup municipal socialista seguirà fent les propostes que calguin per millorar Vilanova i la Geltrú i la qualitat de vida dels vilanovins i les vilanovines.

Sí que va prosperar la moció presentada d’urgència del PSC i aprovada per la majoria del Ple rebutjant el possible tancament d’empreses del Penedès, i exigint diàleg i implicació de totes les parts i institucions per mantenir l’activitat productiva i els llocs de treball al teixit empresarial del Penedès va ser aprovada, sense cap vot en contra, tot reclamant a les administracions superiors, especialment a qui té competències en matèria industrial que és la Generalitat de Catalunya, el manteniment dels llocs de treball i de les activitats.

En el transcurs del ple es va posar de manifest, en més d’una ocasió, el poc interès de debat i diàleg del govern amb els altres grups polítics, o diferents sectors de la ciutat. Manifesten que el debat a les comissions es pot substituir per una trucada telefònica o justifiquen la inexistent convocatòria  des de l’any 2018 de la plataforma per la Sanitat Pública del Garraf per l’existència el 2020 de la pandèmia del Covid 19 o bé la falta d’informació i transparència en altres temes clau i prioritaris.

Des del PSC creiem que cal més diàleg i debat amb tots els sectors de la ciutat i més empatia davant les propostes que fan tots els grups municipals especialment davant d’una crisi econòmica i social que patim i patirem els propers mesos o la falta de resposta davant la paràlisi que viu la ciutat en temes com el manteniment o la falta de prioritats i de projecte de ciutat i a la que com a resposta hi ha un govern absent i sense lideratge. Des del PSC continuarem proposant al govern i a la resta de la ciutat mesures per respondre als reptes de Vilanova i la Geltrú.

També et pot interessar