Referèndum

1 d’octubre: organitzats n’aprendrem i hi tornarem

Martí Càlix i Tarrida 01-10-2020 13:46 Lectures 495
Martí Càlix i Tarrida. Eix

Martí Càlix i Tarrida. Eix

Organització. Aquesta és la paraula que escolliria si hagués de definir l’1 d’octubre de 2017 amb un sol mot, perquè sense organització el referèndum no hagués estat possible.

Sense l’organització que va fer arribar urnes i paperetes a cada col·legi; sense l’organització que va permetre obrir els col·legis (i defensar-los quan pretenien coartar el nostre dret a vot); sense l’organització que va permetre fer possible el cens universal fent inútil que la policia tanques algun col·legi, ...

Sense tota aquesta organització l’1 d’octubre no hagués sigut possible i cal que en siguem conscients. El referèndum no va aparèixer per generació espontània, feia mesos que alguns (ben organitzats) l’estaven preparant sense fer soroll però fent molta feina. Però no és menys cert que el referèndum tampoc hagués tingut èxit sense l’organització de la societat que va fer-se’l seu i va defensar-lo fins a les ultimes conseqüències. I tot això amb una perfecte sintonia i complicitat entre ciutadania i Govern que es compenetraven arribaran cadascú allà on no podia arribar l’altre.

L’1 d’octubre va demostrar el potencial del nostre país i la seva gent, va demostrar de tot el que som capaços quan ens unim amb un únic objectiu. Ens costaria trobar un independentista que no cregui que aquella jornada és motiu d’orgull. Perquè sí, el referèndum de l’1 d’octubre de 2017 va ser una victòria incontestable de la societat catalana.

Però quan analitzem l’octubre de 2017 hem d’assumir que no tot va anar com nosaltres volíem ja que no vam aconseguir el nostre objectiu:  fer efectiva la independència del nostre país.

Davant d’aquesta adversitat no ens podem desmotivar, el contrari, cal que ens organitzem, analitzem que vam fer bé i sobretot que va fallar per estar preparats per al següent embat. Aprendre les lliçons del camí que hem recorregut és bàsic per poder arribar al final. Com va dir Jordi Cuixart “Ho tornarem a fer” perquè estem determinats i més convençuts més que mai que “Tornarem a Vèncer!”.

Martí Càlix i Tarrida
Regidor a l’Ajuntament de Font-rubí i Secretari d’Organització ERC Alt Penedès

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Informació i opinió sobre la vida municipal

http://www.esquerra.cat/garraf

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No