Feminicidis

La violència de gènere: L’altra pandèmia

Jesús Terán 15-10-2020 16:00 Lectures 405
Jesús Terán. Eix

Jesús Terán. Eix

M’he assabentat de l’últim feminicidi a l’Estat Espanyol, la Ni La, una noia de 26 anys, escanyada “presumptament” el 24/09/2020 per la seva parella, a la Comunitat Valenciana, per una trucada d’una bona amiga, integrant d’un grup de dones compromeses de Sant Pere de Ribes i Roquetes, que cada cop que hi ha una dona assassinada per violència de gènere pinten una sabata vermella al carrer.

Durant el 2020, cal dir que en el moment que escric aquestes línies m’ha corregut un calfred per tot el cos, a l’estar segur que la Ni La, no serà l’últim feminicidi, és una qüestió estadística, a Catalunya portem al 2020 11 assassinats, a l’Estat Espanyol 70 assassinats, i al món?

Si tenim en compte que al món hi ha 3.811 milions de dones, d’aquestes 650 milions pateixen matrimonis infantils forçats, 200 milions de dones mutilacions genitals, 15 milions són obligades a mantenir relacions sexuals forçades, ciberacosament.... Porto 865 milions de dones al món que pateixen violència física o sexual... Amb més de 50.000 dones assassinades anualment per violència de gènere, és un balanç esfereïdor, a més, durant el confinament provocat per la pandèmia de la COVID-19 aquests valors estan pujant.

En aquest temps difícil, d’involució de drets, i retrocés de valors democràtics, com la reducció de llibertats, la politització de la justícia, la dràstica reducció de la igualtat i la manca de pluralisme, com a resultat, és més important que mai reivindicar, millor dit, no oblidar a totes les dones assassinades per no retrocedir ni un pas en els nostres drets, per això, aquestes dones valentes de Sant Pere de Ribes i les Roquetes, són més importants que mai, per no deixar en l’oblit l’altra pandèmia: la violència de gènere i sobretot, per fer-nos recordar que les víctimes de feminicidis no són meres estadístiques, i per fer-nos recordar el seu nom. Un fort petó, Ni La, allà on siguis.

Encara ens queda un llarg camí per recórrer, i desitjo que el puguem fer tots plegats.

Jesús Terán
Secretari d’Igualtat ERC Garraf

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Esquerra Republicana

Informació i opinió sobre la vida municipal

http://www.esquerra.cat/garraf

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No