Coronavirus

Reclamem a l’Ajuntament i a la Generalitat que articulin ajuts directes immediat per al sector de restauració i comerç de Vilanova

Les mesures anunciades pel govern de la Generalitat aplicables durant quinze dies  a partir del 16 d’octubre tindran una clara afectació a l’economia local, directament  al sector de la restauració i també indirectament a d’altres com el comerç, per aquest  motiu, des del PSC  es reclama a la Generalitat que habiliti mesures urgents per ajudar al sector i també que l’Ajuntament habiliti dins de la partida del milió d’euros  d’ajuts a empreses de la ciutat, de la que hem conegut que només s’han sol·licitat  ajuts per un màxim de 250.000 euros per a que es destinin a una nova convocatòria per al sector de la restauració adreçades a empresaris i autònoms d’una banda, i de l’altra, a treballadors del sector que tornaran a ERTO’s.

El PSC de Vilanova i la Geltrú en la seva proposta de PLA DE RECONSTRUCCIÓ SOCIAL I REACTIVACIÓ ECONÒMICA DE VNG presentat el 9 de juliol de 2020 entre altres mesures animava al govern de la ciutat a:

EN BASE A LES TAXES I PREUS APLICATS EL 2019 

▪ Liquidar la taxa per l’ocupació a la via publica de les terrasses dels establiments  d’hoteleria i restauració només pel període entre l’1 de gener i el 13 de març de  2020, en base als preus del 2019.

▪ Bonificar la  taxa d’escombraries industrials i comercial en un 50%  sobre els  preus del 2019. 

En aquell moment el govern no va creure necessari aplicar-les, creiem però que ara  són  del  tot  necessàries  si  no  volem  veure  més  establiments  que  tanquen definitivament a la nostra ciutat.

El sector de la restauració és un dels sectors que més ha hagut d’invertir econòmicament i realitzar actuacions en els seus establiments per garantir la seguretat i protecció dels seus clients front al COVID.

PER TOT AIXÒ, SOL·LICITEM AL GOVERN L’APLICACIÓ IMMEDIATA D’AQUESTES MESURES:

1. Bonificacions a  tots els establiments de restauració: 75% DEL QUE HAN ABONAT AQUEST 2020 per les taxes de l’ocupació de via  pública i de la recollida d’escombraries.

2. Ajuts directes per ajudar a FINANÇAR LES REFORMES que han realitzat als  establiments de restauració i comerç per garantir la seguretat i protecció dels  clients.

3. Bonificacions del 75% A LES TAXES I IMPOSTOS 2021(en base al que van  pagar el 2019)

4. AJUTS  DIRECTES  PELS  LLOGUERS  DE  LOCALS d’establiments  de  restauració i comerç.

5. Incentivar el CONSUM D’ÀPATS PER EMPORTAR. Vals descompte amb ajuts  municipals durant aquestes setmanes  i quan tornin a obrir els establiments amb campanyes de suport per

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!

També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!