Coronavirus

Reclamem a l’Ajuntament i a la Generalitat que articulin ajuts directes immediat per al sector de restauració i comerç de Vilanova

PSC Vilanova 16-10-2020 20:46 Lectures 425

Les mesures anunciades pel govern de la Generalitat aplicables durant quinze dies  a partir del 16 d’octubre tindran una clara afectació a l’economia local, directament  al sector de la restauració i també indirectament a d’altres com el comerç, per aquest  motiu, des del PSC  es reclama a la Generalitat que habiliti mesures urgents per ajudar al sector i també que l’Ajuntament habiliti dins de la partida del milió d’euros  d’ajuts a empreses de la ciutat, de la que hem conegut que només s’han sol·licitat  ajuts per un màxim de 250.000 euros per a que es destinin a una nova convocatòria per al sector de la restauració adreçades a empresaris i autònoms d’una banda, i de l’altra, a treballadors del sector que tornaran a ERTO’s.

El PSC de Vilanova i la Geltrú en la seva proposta de PLA DE RECONSTRUCCIÓ SOCIAL I REACTIVACIÓ ECONÒMICA DE VNG presentat el 9 de juliol de 2020 entre altres mesures animava al govern de la ciutat a:

EN BASE A LES TAXES I PREUS APLICATS EL 2019 

▪ Liquidar la taxa per l’ocupació a la via publica de les terrasses dels establiments  d’hoteleria i restauració només pel període entre l’1 de gener i el 13 de març de  2020, en base als preus del 2019.

▪ Bonificar la  taxa d’escombraries industrials i comercial en un 50%  sobre els  preus del 2019. 

En aquell moment el govern no va creure necessari aplicar-les, creiem però que ara  són  del  tot  necessàries  si  no  volem  veure  més  establiments  que  tanquen definitivament a la nostra ciutat.

El sector de la restauració és un dels sectors que més ha hagut d’invertir econòmicament i realitzar actuacions en els seus establiments per garantir la seguretat i protecció dels seus clients front al COVID.

PER TOT AIXÒ, SOL·LICITEM AL GOVERN L’APLICACIÓ IMMEDIATA D’AQUESTES MESURES:

1. Bonificacions a  tots els establiments de restauració: 75% DEL QUE HAN ABONAT AQUEST 2020 per les taxes de l’ocupació de via  pública i de la recollida d’escombraries.

2. Ajuts directes per ajudar a FINANÇAR LES REFORMES que han realitzat als  establiments de restauració i comerç per garantir la seguretat i protecció dels  clients.

3. Bonificacions del 75% A LES TAXES I IMPOSTOS 2021(en base al que van  pagar el 2019)

4. AJUTS  DIRECTES  PELS  LLOGUERS  DE  LOCALS d’establiments  de  restauració i comerç.

5. Incentivar el CONSUM D’ÀPATS PER EMPORTAR. Vals descompte amb ajuts  municipals durant aquestes setmanes  i quan tornin a obrir els establiments amb campanyes de suport per

PSC

PSC Penedès-Garraf

PSC Penedès-Garraf

Informació Municipal i opinió

Ensenyament

Pam! El TDAH té una base genètica!

Jordi Larregola

Els alumnes amb TDAH necessiten un entorn regulat, amb límits. Els costarà seguir-los, es perdran sovint, però la seva absència els descontrola encara més

ENQUESTA WEB

La comarca del Garraf està registrant en els darrers dies un repunt dels casos de coronavirus entre la població i la Generalitat ha suspès els ingressos, les visites i les sortides de les residències de gent gran de Sitges

Creus que la població s'ha relaxat i no compleix amb les mesures de prevenció de contagis?


No