Impostos municipals

Demanem al Govern local que no es faci una pujada dels imports d’algunes de les ordenances fiscals

Panoràmica del Vendrell. Eix

Panoràmica del Vendrell. Eix

Des de la Xarxa Vendrellenca hem participat aportant les nostres propostes al procés participatiu que es va obrir per part de l’ajuntament, per l’elaboració de les ordenances fiscals. Nosaltres hem demanat que no pugin les taxes i  impostos,  donat que tot fa indicar que hi haurà pujades recaptatòries. D’altra banda demanem documentació mes clara i mes publicitat per als processos participatius com aquest.

La nostra taula de treball conjunta,  ha presentat una proposta que va en la línia de demanar a l’ajuntament de Vendrell que les taxes de Guals i Escombraries Domestiques i l’impost de l’IBI no es puguin. Nosaltres  entenem,  que la situació econòmica de la ciutadania no esta per assumir pujades d’impostos i taxes. D’altra banda volem deixar pales que nosaltres creiem, que els arguments que fa servir l’ajuntament  no estan ben justificats ni documentats al procés participatiu obert a la ciutadania,  per poder recolzar o entendre els arguments per possibles pujades dels impostos i taxes.

També hem demanat,  que si finalment  es pugen les escombraries, els barris de Vendrell que estan fent el projecte de Porta a Porta no els pugin la taxa de brossa,  per que ells augmentaran el reciclatge amb aquest sistema.

Sobre el procés participatiu encetat per l’ajuntament per que la ciutadania faci aportacions, des de la Xarxa Vendrellenca hem traslladat al mateix document,  que no hem vist publicitat a les xarxes socials de l’ajuntament sobre aquest procés. Volem  remarcar  que l’ informació publica que s’ha posat per participar es insuficient per poder entendre els raonaments i arguments del Govern per possibles pujades de taxes i impostos donat que no hi ha memòries econòmiques justificatives.

Des de la Xarxa Vendrellenca volem denunciar que hi falta informació que hauria d’estar penjada al procés participatiu, en concret la memòria econòmica financera justificativa de la pujada de les brosses domestiques que diu el document de participació de la web que s’adjunta, però que no surt ni hem pogut trobar en lloc de l’espai on esta tota la documentació del participatiu. La nostra taula de treball ha denunciat en el seu escrit l’ inexistència d’aquest document. Volem deixar pales que creiem,  que no s’ha complit en el que estableix la normativa per la qual es regula aquest procés participatiu que és, l’article 133 de la Llei 39/2015, de l’1 d’octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.

Des de la Xarxa Vendrellenca esperem que l’ajuntament de Vendrell escolti les nostres demandes i no pugi els impostos. També demanem al Govern local, que per als  pròxims processos participatius, es facin amb més publicitat i que el procés contingui informació clara i concisa tal com estableix la normativa vigent.  

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Últims articles publicats


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!